27.11.2016

Värisarjatehtävä


Tutustuin harjoittelupaikallani heidän hiusväreihin. Sieltä löytyi Kc professional ultimate kestoväri sarja johon perehdyin. Nämä värit on koodattu numeroilla. Värisarjan N väreissä on 10 numeroa eli 1-10 1 on tumma ja 10 vaalea. Värisarjan sävyt on koodattu myös numeroilla  jotka ovat 1-tuhka 2-helmiäinen 3-kulta 4-kuapari 5-mahonki 6-punainen 7-tupakka 8-vihreä. Kyselin työpaikalani toisen työntekijän kokemuksia kyseisestä väristä ja hänellä on ollut hyviä kokemuksia ja hänen mielestä värit peittävät hyvin ja on helppo käyttää.

Työssäoppiminen


Perjantai 25.11.2016

Heippa! Miellä koulussa on nyt työssäoppiminen menossa. Olemme perjantaisin harjoittelupaikalla ja muut päivät koululla. Paikkani on hyvin pieni mutta oikein mukava. Perjantaina menin yhdeksään töihin ja pääsin kolmelta. Aluksi vähän tutustuin paikkaan ja tutkailin mitä kaikkea sieltä löytyy. Aamusta melkein heti sain pestä toisen työntekijän asiakkaan hiukset. Se oli ihan mukavaa ja tuli heti sellainen olo että minuun luotetaan vaikka olen ensimmäisen vuoden opiskelija. Sitten järjestelin heidän värihyllyn joka olikin aikamoinen pommi ja sain siihen kulutettua aika paljon aikaa vaikka hylly ei olut kovin iso. Ihan hirveästi minulla ei ollut tekemistä mutta seurailin aika paljon ja minulle näytettiin miten kassa toimii ja kerrottiin väreistä ja vähän kulmien muotoilusta ja sen semmoista. Havaitsin että liiketyö on hyvin erilaista kun miten koulussa opetetaan ja on monia tapoja tehdä asioita. Opin vähäsen väreistä lisää sain vähän enemmän selkoa asiasta kun sitä vähän selvennettiin minulle ja kerrottiin muun muassa tasoitusleikkauksesta että mitä kannattaa tehdä tarkistusvaiheessa.


Perjantai 2.12.2016

Heips tänään perjantaina menin taas yhdeksään aamulla töihin ja pääsin kolmelta. Tämä päivä oli tapahtuma rikkaampi päivä. Aamusta vähän siivoilin paikkoja ja tutustuin myynnissä oleviin tuotteisiin joista osa oli minulle täysin vieraita sen jälkeen pääsin tutustumaan vähän permanentiin. sain laittaa harjoittelupaikkani toisen työntekijän asiakkaalle permanentin kiinnitysaineita ja huuhdella niitä pesupaikalla. Sen jälkeen taas vähän siivoilin ja pesin mm värkuppeja,siveltimiä, kampoja yms. Yhdentoista maissa pidin ruokatauvon ja hain lähellä olevasta kaupasta vähän evästä. Sitten pääsin värjäys puuhiin joka oli aika iso projekti. Asiakas halusi violetin tukan ja pääsin auttamaan liikeen toista työntekijää vaalennuksessa niin että levitettiin väriä yhdessä tyveen sekä osaan latvasta kun pohja oli valmiiksi vaalea. Sain myös huudella värin ja pestä sen. Violetin laittoa seurasin tarkasti vieressä ja minulle kerrottiin paljon tämän tyyppisestä värjäys prosessista. Loppu päivästä tutustuin liikkeen vaalennusaineisiin koulutehtävää varten ja kyselin vähäsen työntekijöiltä niistä.



Perjantai 9.12.2016

Hei Tänään aamusta vähähän taas siivoilin paikkoja sitten pääsin föönaamaan asiakkaan hiukset ja jonkun verran taas seurailin. Sitten hain pyykkituvalta pyyhkeet kuivumasta ja viikkailin niitä paikoilleen. Loppupäivästä pääsin taas laittamaan vaalennusainetta asiakkaalle.



Perjantai 16.12.2016

Heippa tämä oli tapahtuma rikkaampi päivä kuin aikaisemmat harjoittelu päivät mutta sitäkin mukavampi. Menin aamulla yhdeksään töihin ja heti aamusta tein harjoittelu paikkani toiselle työntekijälle olaplex hoidon sen jälkeen laitoin sävytteen ja pesin hänen hiukset sitten föönasin ja suoristin ne. Myöhemmin päivällä sain levittää hiusväriä ja sain myös pestä sen pois. Jonkun verran päivän aika seurailin ja siivoilin. Pitkin päivää sain pestä asiakkaitten hiuksia.