12.12.2017

Kampaus tehtävä

Meillä on nyt ollut koulussa kampaus kurssi menossa ja nyt meillä oli tehtävänä tehdä kosmetologi opiskelijoille kampaukset kun he tekivät meille hoidot aikaisemmin.

Ensin etsin sopivan mallin netistä ja tein työsuunnitelman paperille ja harjoitus kampuksen harjoituspäähän. Halusin tehdä mahdollisimman yksinkertaisen ja helpon kampauksen joka ei olisi kokonaan kiinni sillä kiinni olevia kampauksia olemme harjoitelleet jakson aikana jo sen verran paljon että halusin välillä jotain muuta joten päädyin tekemään yksin kertaisen kihara kampauksen joka on osittain auki ja molemmilla sivuilla on letti. Harjoitus päähän kampaus ei mielestäni onnistunut ihan niin hyvin kun olisin halunnut. Syynä siihen oli liian iso kiharrin.



 Tein varsinaisen työn paljon pienemmällä kihartimella ja pienemmissä sekä useammissa osioissa. Aloitin pesemällä asiakkaan hiuksen ja kuivaamalla ne. Siten aloitin kihartamisen. Laitoin kiharan alle no nightingin multi sprayta ja aloitin alimmista hiuksista. Tein hyvin pientä kiharaa jota availin jonkin verran jotta saisin hiuksesta tuuheamman näköisen. Laitoin jokaiseen kihara kerrokseen Four Reasonsin working sprayta.  Asiakkaallani oli aika pitkä mutta ohut hius.




Kun olin kihartanut koko hiuksen niin laitoin vielä lakkaa joka puolelle jonka jälkeen otin päälliosasta ison osa hiuksia ja tupeerasin ne ja laitoin taakse pinneillä kiinni. Sitten tein molemmille sivuille hollantilaiset letit jotka letitin ne noin puoleen väliin asti ja laitoin taakse ristiin pinneillä kiinni. Sen jälkeen nostelin kiharoita ylös ja laitoin hengettömillä pinneillä osan kiinni. Lopuksi laitoin joka puolelle lakkaa.