29.1.2018

Päivä meikki

Meillä on nyt koulussa ehostus kurssi menossa ja olemme harjoitelleet päivä meikkiä. Tein meikin luokkakaverilleni


Meikin suunnitelman pohjaksi otetaan huomioon asiakkaan asusteet, ihon ja hiusten värit sekä valon määrä ja sävy.
Ensimmäisenä tein työsuunnitelman paperille.


Aloitin meikin valitsemalla oikean sävyisen meikkivoiteen. Asiakkaalni oli hyvin vaalea iho joten valitsin meikkivoiteeksi hyvin vaalean sävyn. Levitin sen meikkisienellä.  Sen jälkeen laitoin punista neutralisoivaa peitevoidetta poskille sillä posket punottivat jonkun verran. Sitten Laitoin silmien alle sinistä neutralisoivaa peitevoidetta peittämään tummia silmän alusia. Näissä käytin peitevoiteelle soveltuvaa sivellintä ja häivyttelin meikkisienellä. Sitten laitoin puuteria puuteri vipalla ja tasoitin puuteri siveltimellä.


Seuraavaksi tein kulmat. Väriksi valitsin aika keskiruskean sävyn jonka laitoin viistopäisellä kulmasiveltimellä. Tämän sävyn valitsin asiakkaan toiveen mukaan.


Sitten tuli luomiväri. Tähän valitsin pohjalle hyvin vaalean luomivärin sekä punaruskean sävyn luomen puolesta välistä ulkonurkkaan asti ja nostin sitä jonkin verran kulma kohti banaanin muotoon. Punaruskea sävy oli myös asiakkaan toive.  En tehnyt siitä hirveän vahvaa sillä ajattelin että päivämeikissä saa olla vähän miedompi vahvuus. Tässä käytin aplikaattoria ja isompaa luomiväri sivellintä. Sekä häivytin reunoja häivytys siveltimellä.




Tämän jälkeen tuli eyeliner rajaus. Sillä se tuo silmille muotoa ja tehoa katseeseen. Tein hyvin ohueella siveltimellä ripsien rajaan luomen päälle siistin rajauksen.



Seuraavaksi taivutin ripset ja laitoin ripsiväriä viuhkamaisella ripsivärisiveltimellä.


Sitten rajasin huulet hyvin tumman punertavalla rajaus kynällä ja täytin tumman punertavalla huulipunalla käyttäen ohutta huulipunasivellintä. Tämän sävyn valitsin koska mielestäni asiakkaalleni sopi tummemman sävyinen huulipuna.


Lopuksi laitoin poskipunan pienehköllä poskipunan laittoon sopivalla siveltimellä. Väriksi valitsin suht pinkin poskipunan. Tämä valinta oli hieman huono sillä sävy oli liian kirkas pinkki.










Itsearviointi

Kokonaisuudessa meikki onnistui mielestäni hyvin. Siitä tuli siisti ja symmetrinen. Värien käyttö onnistui hyvin. Onnistuin valitsemaan asiakkaalle sopivat värit. Työsuunnitelma onnistui hyvin ja sen toteutus sujui hyvin. Perusteleminen oli himan hankalaa.









21.1.2018

Hääperinteet, kampaukset, ehostukset

Avioliitto on kahden ihmisen välisen tiiviin yhteiselämän muodon vahvistus. Avioliiton osapuolia kutsutaan aviopuolisoiksi. Suomessa avioliitto määritellään kahden henkilön väliseksi liitoksi, joka vahvistetaan vihkimällä. Avioliittoon voi mennä kuka tahansa täysi-ikäinen ihminen.

Häät eli vihkiäiset on juhla avioliittoon vihittäessä. Menot häissä vaihtelevat paljon eri kulttuurien välillä. Naimisiin menevä pariskunta pukeutuu tavallista peremmin. Miehellä on yleensä tumma puku ja naisella valkoinen tavallista hienompi pitkä puku. Yleensä häissä on tarjolla paljon erilaisia ruokia.

Morsiusmuotia lähivuosikymmeniltä

1980 morsiusmuoti oli runsasta. Nähtiin paljon rypytyksiä, röyhelöitä, ruusukkeita ja rimpsuja. Olkatoppaukset olivat myös suosittuja. Kampauksissa nähtiin runsasta tupeerausta.
Kuvahaun tulos haulle wedding dress 1980
Kuvahaun tulos haulle wedding dress 1980


Kuvahaun tulos haulle wedding hairstyles 1980

1990 morsiusmuoti oli yksinkertaista ja sai vaikutteita 1920-luvun iltapuvuista ja 1950-luvun, filmitähtien asuista. Tyyli on pelkistettyä. Puvut olivat romanttisia ja runsashelmaisia prinsessa unelmia. Puvut olivat usein peittäviä.

Kuvahaun tulos haulle wedding dress 1990
Kuvahaun tulos haulle wedding dress 1990







Kuvahaun tulos haulle wedding hairstyles 1990

2000 morsiusmuoti oli rohkeampaa ja vapaampaa. Puku sai olla ihan millainen morsian sen halusi olla. Helma sai olla lyhyt tai pitkä ja puvun värin ei ollut enää pakko olla valkoinen vaan oli mahdollista hankkia värikäs puku.


Kuvahaun tulos haulle wedding dress 2000Kuvahaun tulos haulle wedding dress 2000

Kuvahaun tulos haulle wedding hairstyles 2000



2010 morsiusmuoti oli tyttömäistä ja kaukana totisesta. Hameiden linja oli lyhyt sekä huntu oli lyhyt. Sekä muhkeat prinsessa tyyliset hameet säilyivät häämuodissa. Prinsessatyylissä toispuoleisuus oli muotia sekä tyllipilvien kerääntyminen hameen helmaosiin. Morsiuspuku trendissä nähtiin yksityiskohtina sulkia, ruusukkeita ja boleroita. Koristelut olivat yksinkertaisempia kuin aijempina vuosina ja koristeet erottuivat selkeämmin. Ruusukkeet ja koristelut toisella olkapäällä tai puvun takaosassa epäsymmetrisesti olivat suosittuja.


Kuvahaun tulos haulle wedding dress 2010Kuvahaun tulos haulle wedding dress 2010


Kuvahaun tulos haulle wedding hairstyles 2010

Uskomuksia ja perinteitä suomessa

Häihin liittyy kaikenlaisia uskomuksia ja perinteitä. Suomessa uskotaan mm hääkakun leikkaamiseen liittyen että se, jonka käsi on päällimmäisenä kakkua leikatessa, on määräys vallassa perheessä ja myös että se joka astuu ensimmäisenä toisen varpaille kakunleikkauksen jälkeen saa määräysvallan. Hääkimppuun liittyy myös uskomus. Kun morsian heittää morsiuskimpun, niin se joka saa sen ensimmäisenä kiinni, on seuraava morsian.

Suomalaisia hää perinteitä on mm morsiamen luovutus joka tarkoittaa sitä että morsiamen isä saattaa morsiamen alttarille ja luovuttaa sulhaselle. Hääparilla on myös monesti oma pöytä jossa he istuvat ruokailussa. Sukkanauhan heitto on myös yksi perine. Siinä sulhanen menee morsiamen hameen alle ja ottaa sukkanauhan pois ja heittää sen paikalla oleville poikamiehille.


Nykymorsiamen "tsekkilista"

-Hääpaikan varaus
-Mahdollinen kampaamo ajan varaus
-Ohjelma
-Ruokien ja juomien valinta
-Pukujen valinta
-Kaason ja bestmanin valinta
-Tehtävien jako
-Kutsut
-Mahdollinen teema
-Koristeet
-Häämatkan suunnittelu ja varaus
-Kakun valinta
-Sormusten valinta

Häämuoti 2018

Tänä vuonna morsiusmuodissa nähdään aistikkaita linjoja ja hennon vaaleita sävyjä. Tylliä, pitsiä ja sifonkia tullaan näkemään häämuodissa ja niska, selkä ja hihaosissa nähdään läpikuultavia kukkakuvioita ja tatuointiefektejä myös dramaattisia leikkauksia, kauniita selkänyörityksiä ja koristeluita nähdään paljon.

Kuvahaun tulos haulle wedding dress 2018Kuvahaun tulos haulle wedding dress 2018


Kuvahaun tulos haulle wedding dress 2018
Kuvahaun tulos haulle wedding hairstyles 2018