25.8.2016

A-linjainen leikkaus



Harjoittelimme koulussa A-linjaisen leikkauksen tekoa joka tarkoittaa sitä että hiukset leikataan eteenpäin piteneviksi. Työ aloitettiin sillä että hiukset kasteltiin kauttaaltaan märäksi ja selvitettiin selvityskammalla. Sitten leikkauskampaa apuna käyttäen hiukset jaettiin osioihin ja kiinnitettiin osio kerrallaan klipseillä kuvien mukaisesti ylös. Osioista otettin noin sentin verran mittahiusta joka puolelta ja leikattiin mitta pituus kampaa ja sormia apuna käyttäen.








Sitten aloitettiin leikkaus saksia ja leikkauskampaa käyttäen osio kerrallaan. Joka osiosta otettiin aina noin sentin verran hiusta alas ja kammalla kammattiin suoraksi sormien väliin ja leikattiin aina mitta pituuden mittaiseksi sormia alaspäin viistosti pitäessä jolloin linjasta saadaan A-linjainen.





Tässä näkyy koko takaosa leikattuna. A-linja ei tässä mielestäni näy nii hyvin kun sen pitäisi mutta näin alussa kukaan ei ole täydellinen. Tämän jälkeen seuraava vaihe on sivut. Siitä valitettavasti en muistanut kuvaa ottaa mutta se leikataan myös osio kerrallaan. Joka kerta otetaan sentin verran hiusta alas ja leikataan mittahiukset mukaisesti.



leikkauksen jälkeen jälki tarkistetaan joka puolelta ottamalla sormin hiuksia kummaltakin puolelta aina samalta kohtaa vetämällä hiusuortuvia sormien välissä alas asti jotta nähdää onko kummaltakin
,puolelta saman mittainen. Sitten se föönataan. Ensin kuivataan pahimmat vedet pois sitten osa hiuksista laitetaan klpsillä ylös kiinni ja kuivataan föönillä ja harjalla aina alimmista hiuksista aloitten . Itse käytin tässä luurankoharjaa joka näkyykin kuvassa. Föönausta jatketaan aian osio kerrallaan. Oikean puolimmaisessa kuvassa näkyy valmis föönaus.



Lopuksi vielä hiukset suoristettiin suoristusrautaa käyttäen niin että latva kaartuu kauniisti sisään päin. Ja tämäkin vaihe tehtiin osoissa aina ailimmista hiuksista aloittaen ja klipsejä apuna kättäen jotta osa hiuksista saadaan ylös kiinni.



Ja näin A-linjainen leikkaus on valmis. Muodon pitäisi tässä näkyä. Se pitenee jonkin verran alaspäin mutta ei se mieltäni hirvän hyvin näy eikä se täydellinen ole mutta harjoitus tekee mestarin.


1 kommentti: