8.10.2016

Hiusten hoitaminen pe. 7.10


Heips tänää tutustumme hiusten hoitamiseen etätehtävän merkeissä. Eli lähdetään liikkeelle Shampoon ja hoitoaineen peruskoostumuksesta. Shampoon peruskoostumukseen siis kuuluu liuotin, pesevät ainesosat ja hoitavat ainesosat. Sekä siihen kuuluu myös tekniset ominaisuudet jotka ovat kiiltoa antavat ainesosat, sakeuttamisaineet, vaahdon stabilointiaibeet, tuotteen ulkonäköä parantavat ainesosat, säilöntäaineet, hajusteet sekä väriaineet. Hoitoaineen peruskoostumukseen taas kuuluu liuotin, emulgaattori joka on pinta-aktiivinen ainesosa, joka muodostaa liuottimesta ja rasvamaisesta ainesosista emulsion, sekä hoitavat ainesosat ja tekniset ainesosat.

Seuraavaksi siirrytään shampoon tärkeimpiin ainesosiin joka on vesi. Sen tehtävä on toimia liuottimena, johon samppoonn muut ainesosat on sekoitettu. Shampoon toiseksi suurimmaksi ainesosaksi muodostuvat erilaiset tensidit. Hiusten pesussa tensidien toimintaeriaatteeseen vaikuttaa vesiliukoisen pään sähköinen varaus. Shampoo sisältää puhdistavia ainesosia jotka ovat tavallisimmin anionisia tensidejä, joiden negatiivisesti varautunut vesiliukoinen pää hylkii negatiivisesti varautunutta hiusta. Rasvaliukoinen hiilivetyhäntä tarttuu rasvalikaan ja kuljettaa sen veden mukana pois.

Puhutaampa seuraavaksi shampoon valinnasta joka tehdään yleensä hiusten pesutarpeen mukaan. Valintaan vaikuttaa myös hiusten ja hiuspohjan laadun, kunnon sekä jatko käsittelyiden asettamien vaatimusten mukaisesti. Hiusten puhdistustarpeen märittely on pääperiaatteena.

Hiuksissa on erilaisia hoidon tarpeita joita ovat muun muassa rakenteeltaan vaurioituneet hiukset, kemiallisesti käsitellyt, kuivat sekä rasvainen hiuspohja.

Seuraavaksi tutustutaan Kc profesional four reasons black edition tuote sarjaan. Siihen kuuluvat hiusten pesuaineet ovat hydro wash sahmpoo joka kosteuttaa ja suojaa hiusväriä, kevyesti puhdistava go-wash hoitopesu shampoo pesujen välille, cool wash virkistävä shampoo joka ryhdistää, kosetuttaa ja suojaa hiusväriä, Daily treatment pikahoitoaine joka kosteuttaa, ryhdistää ja suojaa hiusväriä. Sarjan muotoilu tuotteisiin puoletaan kuuluu all day volume spray joka on tuuheuttava viimeistely suihke hiusten muotoiluun ja viimestelyyn, finishing spray joka on myös viimeistelysuihke joka antaa kestävää pitoa ja napakan viimeistelyn, beauty primer joka on korjaava hiusvoide joka antaa rakennetta ja volyymia, fibber mouse joka on kuituimainen muotovaahto se antaa joustavaa tukea jäntevyyttä ja tukea, foamy blow booster joka n föönaussuihke se antaa tuuheutta ja ilmavuutta, invisible dry shampoo se on kuivashampoo joka antaa puhtautta, tekstuuria ja ilmavuutta, maui beach spray se on suola suihke joka antaa rakennetta ja muovailuvuutta sekä korostaa kiharaa, molding paste joka on muotoilu pasta se tuo hiuksiin volyymia, pehmeyttä ja samettista viimeistelyä, shimmering spray joka on helmiässuihke joka antaa ylellistä kiiltoa ja kevyen pidon, shine spray joka on kiiltosuihke joka antaa kiiltoa, sileyttä ja keveyttä, texturizing cream joka on viimeistely voide joka antaa tukea, kontrollia ja rakennetta, toffee wax joka on muotoilu vaha joka antaa voimakasta tukea ja se rouhetuttaa ja uudelleen muotoiluttaa, visible Silver day shampoo se on hopeahotoinen hiuspuuteri vaaleille ja harmaille sekä working spray joka on muotoilu suihke  joka antaa muotoiluvuutta hiuksiin ja joustavuutta.

Tutustuimme koulussa muutamiin tuote merkkeihin jotka ovat four reasons, paul Michel sekä no nothing ja sitten kerron vähän siitä minkälaisille hiuslaaduille kävisi mikäkin tuote.

kuivat ja luonnonkiharat hiukset, kuiva hiuspohja.
Tähän valitsisin four reasonsilta moisture shampoo ja siihen kuuluvan moisture conditioner hoitoaineen jotka kummatkin kosteuttaa.

Punaiseksi värjätyt, lyhyet hiukset, hiusten kunto hyvä.
Tähän valitsisin Paul Micheliltä color protect daily shamppoon joka pidentää hiusvärin kestoa ja on tarkoitettu värjätyille hiuksille. Hoitoaineeksi valitsisin myös color protect daily conditoner joka myös pidentää hiusvärin kestoa.

Vaalennetut, latvassa rakennevaurioita.
Tähän taas valitsin Four reasonsilta blond shampoon tai Silver shampoon jotka kumpikin on tarkoitettu vaaleille hiuksille ja hoitoaineeksi blond conditioner joka on myös tarkoitettu vaaleille hiuksille. Laittaisin myös Silver mistiä joka on hiuksiin jätettävä hoitava hopeasuihke joka myös rakennepaikkaa.

Lasten 5v hiukset, pitkät ja takkuuntuvat hiukset.
Tähän valitsisin No nothing- sarjasta very sensitive moísture shamppoon ja siihen very sensitive moisture conditoner hotoaineen. Se kosteuttaa ja on lisäksi hajusteeton, barabeeniton ja väriaineeton mikä sopii laspelle hyvin.

Nuoren 15v. luonnoliset hiukset, rasvoittuva hiuspohja.
Tähän valitsisin Paul michelin tea tree lavender mint shamooon ja siihen lavender mint conditioner hoitoaineen jotka kumpikin kosteuttaa ja rauhoittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti