10.2.2017

Tehtävä pe 10.2.17

Miten erikoisvaalennusvärisarjan värit on numeroitu?

Ne on numeroitu 9-12 esimerkiksi 12.13 eli pistettä ennen oleva numero tarkoittaa tummuusastetta ja toinen numero tarkoittaa sävyä ja viimeinen numero vivahdetta.

Mitä niillä on mahdollista saada aikaan suhteessa alkuperäiseen väriin?

Vaalennusväreillä on mahdollista sada muutamaa astetta vaaleampi vaalennus sävyn kanssa.

Kirjaa tähän käyttöohjeet. Miten ne poikkeavat muiden kestovärien kanssa?

Vaalennusvärien kanssa uskaltaa käyttää isompaa hapetetta kuin kestovärien kanssa. Kun isoin hapete jota käytetään kestovärien kanssa on 6% niin vaalennusvärien kanssa voi käyttää jopa 12% hapetetta.
Vaalennusvärien vaikutus aika on pidempi. Sitä kannattaa pitää jopa 50 minuuttia.

Kun vaalennat hiusta, milloin voit käyttää erikoisvaalennusvärejä, milloin on käytettävä vaalennusaineita? (jauhemaisia valkaisutuotteita)

Vaalennusväri voi käyttää kun vaalennetaan luonnon hiusta ja vaalennusainetta on käytettävä kun vaalennetaan jo värjättyä hiusta.

Tiedustele työpaikkaohjaajalta, milloin hän käyttää erikoisvaalennussarjan värejä sekä kokemuksia niiden käytöstä. Onko jotain erityistä huomioitavaa niiden käytössä esim. työturvallisuusohjeet, levitysjärjestys.

Työharjoittelu paikaltani sanottiin että vaalennusvärejä tulee harvemmin käytettyä joten ei ollut oikein mitään huomioitavaa yms.

Kysy työpaikkaohjaajaltasi, onko työssäoppimispaikkasi kestovärisarjassa esipigmentointi käyttöohjeista? Tiedustele myös, mitä tarkoitetaan esipigmentoinnilla. Miksi esipigmentointia tehdään?

Työssäoppimispaikallani ei ole käyttöohjeita esipigmentoinnille koska siellä ei käytetä esipigmentointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti