30.9.2017

Syksyn työssäoppiminen


Meillä alkoi torstaina 21.9 työssäoppimis jakso joka kestää kuusi viikkoa ja meillä on tehtävänä pitää siitä blogia joten tässä ensimmäisen viikkoni tapahtumia.

Olen työharjoittelussa pienessä ja viihtyisässä parturi-kampaamo kuutamossa joka sijaitsee kerrostalon alakerrassa Tapionkadulla. Liikkeessä on kaksi työntekijää ja vain kaksi peili paikkaa joten en ihan jatkuvasti pääse tekemään asiakkaita mutta pääsen toimimaan apukätenä työntekijöiden töissä ja saan paljon pestä heidän puolestaan heidän asiakkaiden hiuksia ja huuhdella värejä.

Ensimmäisenä päivänä tuolloin 21 päivä sain heti ovelta leikkaus asiakkaan. Pesin asiakkaan hiukset ja tein tasoitus leikkauksen. Muuten päivä oli pääsääntöisesti seurailua ja siivoilua.

Perjantaina 22.9 pääsin avustamaa raitojen teossa ja pesemään asiakkaiden hiuksia. Lisäksi seurailin paljon ja perjantai on liikkeessä yleensä pyykki päivä joten kävin pyykkituvalla pesemässä pyyhkeitä ja laittamassa niitä kuivumaan.

Maanantaina 25.9 jonkun verran pääsin pesemään asiakkaiden hiuksia. Seurailin paljon ja järjestelin paikkoja. Pääsin myös avustamaan tyvivärin levityksessä.

Tiistaina 26.9 pääsin iltapäivästä tuuraamaan toista työntekijää kun hänen piti lähteä aikaisemmin. Tein hänen asiakkaalle kevyesti kerrostetun a-linjaisen leikkauksen. Aamusta taas siivoilin ja seurailin jonkun verran ja pesin myös asiakkaiden hiuksia.

Keskiviikkona 27.9 Seurailin paljon ja sain taas pestä asiakkaiden hiuksia.

Torstaina 28.9 tein aamusta asiakkaalle kahdella värillä raitoja ja leikkain vähän latvoja sekä värjäsin ripset ja kulmat. Myöhemmin päivällä sain pestä asiakkaiden hiuksia ja jonkun verran seurailin ja siivoilin. Päivän lopussa purin tilauksen ja laitoin tavaraa paikoilleen.

Perjantai 29.9 aamusta tein asiakkaalle otsatukan lyhennyksen sitten sain huuhdella toisen työntekijän asiakkaalta värin ja laittaa sävytteen ja olaplexin kakkos aineen ja lopuksi pestä. aamupäivällä leikkasin miespuolisen tuttavani hiukset ja  loppupäivän seurailin ja siivoilin ja jonkun verran sain pestä asiakkaiden hiuksia ja loppupäivästä kun tuli tilaus niin purin sen ja laitoin tavaraa paikalleen.

Näin ensimmäisen viikon aikana en vielä montaa omaa asiakasta päässyt tekemään mutta ensiviikolla tilanne on toinen ja siitä kuullaan viikon lopulla lisää. Mutta paljon pääsen kuitenkin tekemään avustavia töitä joka sekin on jo jotain eikä tarvitse koko päivää vaan katsoa vierestä.

1 kommentti:

  1. Kiva kuulla, että hommiin olet kuitenkin päässyt jo eka viikolla :)

    VastaaPoista