5.2.2018

Diskomeikki/iltameikki

Tänään aiheena on diskomeikki. Tässä otetaan huomioon meikin suunnittelun pohjaksi missä juhlaa vietetään. Onko kyseessä esimerkiksi disko, kynttilä illallinen yms. Myös vaatetus ja asiakkaan hiusten ja ihon väri vaikuttaa valintaan. Tässä tapauksessa kyseessä on diskomeikki.

Tein meikin pohjustuksen asiakkaan omilla pohja tuotteilla. Diskomeikissä valitaan yleensä omaa ihon väriä astetta vaaleampi sävy sekä pohja on yleensä peittävämpi.

Aloitin meikin tekemisen pohjasta. Ensimmäisenä levitin meikkivoiteen meikkisienellä sen jälkeen levitin peitevoiteen meikkisienellä ja päälle puuterin puuterivippaa käyttäen.

Seuraavaksi tein kulmat. Asiakkaallani oli jo valmiiksi hyvin tummat kulmat ja toivoi sävystä mahdollisimman lähelle saman sävyistä kuin omat kulmat. Joten päädyin laittamaan tummanruskeaa väriä kulmiin.

Sitten laitoin luomivärin. Tähän valitsin kuparin sävyisiä luomivärejä asiakkaan toiveesta. Ensin laitoin vaaleampaa hieman kuparin sävyistä luomiväriä ja sitten kirkkaampaa kuparin sävyä ulko nurkkaan tehden banaani muotoa. Tämän muodon valitsin siksi koska diskomeikissä luomiväri saa tulla aika ylös.

Seuraavaksi laitoin eyelineria ihan ripsien tyveen niin että ulkonurkkiin tulee hieman siipimäisyyttä.

Tämän jälkeen laitoin ripsiväriä ja liimasin ripsitupsuja jotta saadaan meikkiin hieman näyttävyyttä ja asiakas halusi kokeilla tupsuja.

Sitten laitoin huulipunaa. Rajasin huulet ensin punaisella rajauskynällä ja sitten levitin huulipunaa huulipuna siveltimellä. Sävyksi valitsin hieman metallin hohtoisen punaisen huulipunan sillä mielestäni se sopi sävynä asiakkaalle ja erottuisi diskossa hyvin.

Lopuksi laitoin poskipunaa. Sävyksi valitsin tummahkon aavistuksen ruskean punertavan poskipunan sillä meikissä oli ennestään jo punertavia sävyjä niin mielestäni se sointui hyvin muiden sävyjen kanssa yhteen ja sävy sopi asiakkaalleni hyvin.




Itsearviointi


Mielestäni kokonaisuus onnistui hyvin. Meikistä tuli symmetrinen ja siisti sekä soveltui asiakkaalle hyvin. Värien käyttö sujui myös mielestäni hyvin. Perustelujen tekeminen oli mielestäni hankalaa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti