26.9.2016


Kerrostusleikkaus


Tällä kertaa harjoittelimme koulussa kerrostus leikkausta. Leikkasimme pienissä ryhmissä ja osa yksinään itse valitun lyhyen mallin jossa minun ryhmäni malli sisälsi sekä porrastusta että kerrostusta. Niska leikattiin aivan lyhyeeksi ja toiselle puolelle tuli korvan kohdalle aivan lyhyttä hiusta ja toinen puoli jäi pidemmäksi.

Ihan ensimmäisenä homma lähti siitä että hiukset kasteltiin kauttaaltaan märäksi sitten ne kammattiin selvityskammalla sen jälkeen otettiin päällihiuksista hevosen kengän muotoinen osio ja laitettiin sen klipsillä kiinni sitten aloitettiin porrastaminen ottamalla takaosata ensin keskeltä noin sentin verran hiusta ja leikkaamalla siihen mittapituus. Sen jälkeen jatkettiin samalla tavalla kummatkin sivut.




Sitten siirryttiin vasemmalle sivulle ja leikattiin korvan kohdalle lyhyt kohta vapaalla kädellä ja korvan toiselle puolelle jäi pieni osa pidempää hiusta.






Seuraava vaihe oli oikean puoleinen sivu joka jäi tarkoituksella pidemmäksi kuin vasen puoli. Se leikattiin eteenpäin piteneväksi osaksi niin että pisin kohta laskeutuu suurinpiirtein leuvan kohdalle


Sitten siirrytiin päälliosaan. Se otettiin alas ja kammattiin eteen sitten sitä ruvettiin kerrostamaan ottaen ensin osion ihan taaimmaisesta kohdasta noin sentin verran hiusta ja siihen leikattiin mittapituus sitten otetiin seuraava osio se vedettiin samaan nippuun edellisen kanssa ja leikattiin saman mittaiseksi. Tämä toistettiin muutaman kerran ja kun päästiin noin puoleen väliin päälliosaa osioita alettiin vetämään hieman taaksepäin jolloin syntyi kerrostus.





Lopuksi vielä hiukset föönattiin kuivaksi ja suoristetiin muotoiluraudalla ja viiemisenä ohennettiin pointtaamalla päälliosaa ja vähän latvaa.






























1 kommentti:

  1. Hahmotat hyvin leikkausrakenteet ja osaat edetä itsenäisesti. Hyvin onnistunut eka lyhyt leikkaus.

    VastaaPoista