31.1.2017

Tehtävä perjantai 27.1



1. Mitä vaikutuksia lämmön käytöllä on hiusten värjäyksessä? Millaisia lämmön lähteitä hiusten värjäyksessä voi käyttää? Mitä tulee huomioida työturvallisuuden tai tavoitteen mukaisen lopputuloksen kannalta, kun käyttää lisälämpöä vaikutusajalla?

Kun värjäyksessä käytetään lämpöä voidaan sillä nopeuttaa värjäytymisreaktiota. Lämmön lähteinä voi käyttää hiustenkuivaajaa ja lämpösäteilijöitä. Värimassan voi peittää suojahupulla, kelmulla tai muulla vastaavalla jotta lämpö jakautuu tasaisemmin pään eri osissa ja jotta tuote ei kuivu.


2. Mitä on otettava huomioon arvioitaessa hiusten värjäykseen käytettävää värin määrää? Mikä on tarkoin ja ekologisin värin määrää mittaava apuväline?

Värimassan määrän tarpeeseen vaikuttaa hiusten pituus, tiheys ja rakennevaurioiden määrä. Tarkoin ja ekologisin värin määrää mittaava apuväline on vaaka.

4. Miksi raitahupputekniikassa vaalennuksen tai värituotteen levityksessä täytyy olla erityisen huolellinen?


Kannattaa tehdä tavallista paksumpaa vaalennusainetta jotta se ei pääse valumaan rautahupun reikien kautta hiuspohjaan sillä se aiheuttaisi pilkkumaisia vaalentuneita läiskiä.

5. Mitä etuja on mielestäsi hiusten raidoituksessa silloin, kun se tehdään folioilla eikä raitahupulla?

24.1.2017

Vaalennus tehtävä


Miksi vaalennetun hiuksen vetolujuus heikkenee?

Vaalennus on hiukselle voimakkain mahdollinen kemiallinen käsittely, sillä se vaurioittaa hiuksen rikkisidoksia, jolloin hiuksen vetolujuus heikkenee.

Mitkä ovat vaalennusaineiden tärkeimmät vaikuttava aineet?


Emäksisten vaalennusaineiden vaikuttavia aineita ovat vetyperoksidi ja persulfaatit.
Toimiakseen tehokkaasti hapettavat aineet tarvitsevat emäksisen ympäristön. Jauhemaisten
vaalennusvalmisteiden emäksenä käytetään useimmiten silikaatteja, karbonaatteja tai
fosfaatteja. Voidemaisissa vaalennusaineissa voidaan käyttää joko ammoniakkia tai etanoliamiinia.

Mitkä ovat hapetteen tärkeimmät vaikuttavat ainesosat?

Hiusväreissä useimmiten käytetty hapetin on vetyperoksidi. Vetyperoksidin lisäksi
hapetinaineisiin on lisätty muun muassa erilaisia pehmentäviä, kelatoivia ja aineen pH:ta säätäviä aineita.

Miksi vaalennusaine ja hapeteseos on tehtävä juuri ennen tuotteen levittämistä hiuksiin eikä sitä voi säilyttää pitkän aikaa kupissa?

Käyttövalmis emäsvärinpoistoaine on sekoitus vaalennusvalmistetta. Ne täytyy sekoittaa keskenään juuri ennen kuin valmisseos levitetään hiuksiin. Tämä siitä syystä, että happea alkaa irrota välittömästi hapettavista ainesosista.

Kirjassa esitetään 3 erilaista värinpoistomenetelmää. Mitkä ne ovat? Mikä näistä kolmesta menetelmästä on vaalennus ja miksi sitä kutsutaan sillä nimellä?

Emäsvärinpoisto, hapanvärinpoisto ja liuotinvärinpoisto. Emäsvärinpoisto on vaalennus. Emäsvärinpoistovalmiste on saanut nimensä siitä, että käyttövalmiin tuotteen ph-arvo on emäksinen.

Selvitimme viimeviikon tehtävässä happivaurioita ja niiden syntyä. Kaikista värjäysmenetelmistä juuri vaalennus synnyttää tehokkaammin happivaurioita. Miksi vaalennuksessa käyttöohjeista on noudatettava tarkasti? Pohdi myös ihon kannalta.

Käyttöohjeita on noudatettava tarkasti koska hius voi vaurioitua pahasti sekä iho voi palaa jos pitää vaalennusainetta yli aikaa.

Minkä vahvuista värinpoistoainetta on sallittu laittaa hiuspohjaan?

6% on vahvin jonka saa laittaa hiuspohjaan koska iho voi syöpyä jos hiuspohjaan laittaa vahvempaa vetyperoksidia

Miten hapanvärinpoiston vaikuttavat aineet poikkeavat emäsvärinpoistoaineesta?

Hapan-ja emäsvärinpoiston toimintaperiaatteet eroavat toisistaan. Emäsvärinpoisto perustuu hapen kykyyn erottaa värilliset molekyylit toisistaan emäksisessä ympäristössä. Hapettuvien väriainesosien irrotessa toisistaan värilliset molekyylirypäät pienenevät ja niistä tulee värittömiä.

Miten emäs ja hapanvärinpoiston toimintaperiaatteet poikkeavat toisistaan, kuvaile kumpaakin toisistaan?

Emäsvärinpoisto siis aiheuttaa paitsi hiusten vaalenemisen myös pysyviä rakennevaurioita. Emäsvärinpoisto ei sovellukkaan voimakkasti rakennevaurioituneille hiuksille, sillä tällaiset hiukset ovat vaarassa murentua lopullisesti värinpoiston jälkeen tai sen aikana.
Hapanvärinpoisto soveltuu muita menetelmiä paremmin voimakkaasti rakennevaurioituneille hiuksille. Hapanvärinpoistovalmisteesta vapautuva vety pystyy irrottamaan värillisiä molekyylejä toisistaan happamassa ympäristössä, jolloin hius vaalenee.

Miksi hapanvärinpoistossa hiukseen lisätään käsittelyn loppuvaiheessa mietoa hapetetta (vetypedoksdia) hetkesi?

Happaman värinpoiston jälkeen hiuksiin lisätään happea (1-4% vetypedoksidia), jotta nähdään, kuinka paljon se tummuu.

Mikä on hiuksen vaalennuspohjan värin seuraavilla tummuusasteilla:

a. 4 vaalennuspohja ja sen vastaväri
b. 7 vaalennuspohja ja sen vastaväri
c. 9 vaalennuspohja ja sen vastaväri
Pohdi miten parturi-kampaaja voi hyödyntää vaalennustaulukkoa työssään?

Mitä otat huomioon, kun levität vaalennusainetta siveltimeltä koko pituuteen tai tyvikasvuun?

vaalennusaineiden turpoaminen vaikuttaa siihen, minne vaalennusaine on teknisesti järkevää viedä. Vaalennusaineen levittäminen lähelle tyveä saattaa helposti aiheuttaa sen turpoamisen aina hiuspohjaan saakka aiheuttaen värin lopputulokseen ei-toivotun vaalean tyvialueen.

Mitä tarkoitetaan marmoroinnilla?

Marmoroinnissa vaalennusainetta levitetään hapetevärin päälle.

Miksi sormitekniikalla vaalennusainetta levittäessä tulee olla varovainen?

Voimakasta mekaanista venytystä tai hankausta tulee välttää, sillä muuten hiuksiin joka tapauksessa syntyvien pysyvien rakennevaurioiden määrä voi lisääntyä oleellisesti.

Miten vaalennuspesu tehdään kirjan ohjeiden mukaan?

Vaalennuspesuun on vaihtelevia reseptejä, mutta yleensä sen ohje sisältää vaalennusainetta, hapetetta, vettä ja shampoota/hoitoainetta sekoitussuhteella, jossa kaikkia on yhtä paljon. Massa valmistetaan reilunkokoiseen astiaan, josta sitä on pesupaikalla helppo levittää asiakkaan hiuksiin. Vaalennuspesu levitetään kuiviin pesemättömiin hiuksiin ja sitä käytetään runsaasti. Työskentelyn aikana varmistutaan siitä, että väristä poistettavat hiusalueet ovat varmasti tuotteen peitossa. Värinpoiston tehoamista tarkkaillaan jatkuvasti, mutta hiusten jatkuvaa valuttamista vaikutusajalla on syytä välttää. Tuote huuhdellaan hiuksista välittömästi, kun haluttu vaalennustulos on saavutettu. Vähiten vaalentava vaalennuspesuseos muodostuu vaalennusaineesta ja vedestä tai shampoosta. Koska seoksesta puuttuu hapete, se vaalentaa vähemmän. Käsittely tehdään pesupaikalla kuiviin pesemättömiin hiuksiin. Kaikki emäsvärinpoisto menetelmät vaikuttavat vain sen ajan, kun tuote on kosteaa. Vaalennuspesu seoksen tehoa voi hieman nopeuttaa, jos siihen sekoitettava vesi on lämmintä.




18.1.2017

Hiuksen väriaineet

Mitä on melaniini?

Se on hiusten luonnollinen väriaine.

Miten melaniini syntyy hiuksen ihonalaisessa osassa?

Hiusten luonnonväriaine syntyy hiussipulin melanosyyteissä.

Miten hiuksen väri määrittyy ihmisen elämän eri vaiheissa?

Miksi se voi muuttua elämän erivaiheissa?

Melanosyyttien siis niiden solujen, jotka valmistavat pigmenttejä, aktiivisuus vaihtelee iän mukana. Usein pigmenttien tuotto ensin lisääntyy, kunnes vanhemmiten niiden valmistus loppuu kokonaan ja hiukset muuttuvat harmaiksi tai valkoisiksi.

Mikä on vitiligo?

Se on autoimmuunisairaus, jossa melanosyyttisolut eivät pysty tuottamaan melaniinia.

Mistä johtuu hiuksen harmaantuminen?

Pigmenttien tuotto loppuu vanhemmalla iällä jolloin hiukset harmaantuvat.

Hiuksissa voi olla kolmenlaisia erilaisia melaniineja. Kuvaile niitä tarkemmin.

Rakeinen eli eumelaniini. Melanosyyttisolu pakkaa melaniinin rakkuloiden sisään ja siirtää rakkulat kuitusoluun. Melaniinirakkuloiden koko on noin 100nm ja ne voidaankin ison kokonsa vuoksi nähdä hiusleikkeistä elektronimikroskoopilla.

Hajanainen eli feomelaniini ei pakkaudu samanlaisiin isoihin rakkuloihin vaan se levittyy kuitusoluihin erittäin pieninä molekyyleinä.

Henna-kasvi on yksi hiuksen luonnosta  saatava keinotekoinen väriaine. Millaista harmia se voi aiheuttaa värjäyksessä kirjan mukaan ja miksi?

Henna-kasvin väriaine on oranssia eikä sitä saa millään keinolla eikä valmistella pois.

Suoraväri-ainesosa on toinen kirjan mainitsemista keinotekoisista väriainesosista. miten tunnistat suoraväriaineen?

a) Incki-listan perusteella

Suoraväriä ei pysty incki-listaan perusteella tunnistamaan koska incki-lainsäädäntö ei erottele hapettuvia väriainesosia suoraväriainesosista, vaan kutsuu kumpaakin hiusväriaineeksi.



b)Koostumuksen ja olomuodon perusteella.

Suoraväriainesosat ovat värillisiä pieniä molekyylejä, jotka eivät muuta väriään pakkauksessa, värivalmisteen vaikutus aikana tai sen jälkeen. Jos värivalmiste tulee pakkauksesta ulos värillisnä, väri aiheutuu suoraväriainesosista.

Missä kaikissa tuotteissa suoraväri-ainesosia käytetään hiusalalla?


Sampoissa, hoitoaineissa tai muotoilutuotteissa, jotka värjäävät hiuksia.
Sävytteissä tai värivaahdoissa eli kaikissa sellaisissa värivalmisteissa, joihin ei lisätä hapettavia ainesosia.
Hapettumiseen perustuvissa värivalmisteissa, joita myydään usein nimikkeillä kesto-ja kevytvärit.
Vaalennusaineissa.

Miten sähkökemiallisesti kiinnittyvät suoraväriaineet tarttuvat hiukseen?

Sähkökemiallisesti kiinnittyviä suoraväriainesosia on kahdenlaisia: negatiivisesti varautuneita ja positiivisesti varautuneita. Negatiivisesti varautuneet kiinnittyvät hiuskeratiinin positiivisesti varautuneisiin kohtiin, ja positiivisesti varautuneet suoraväriainesosat negatiivisiin kohtiin.

Miksi hapettuvia väriainesosia kutsutaan esiväriaineeksi?

Hapettuvat väriainesosat ovat värittömiä ja siksi niitä kutsutaan esiväriainesosiksi.

Mitkä värjäysmenetelmät sisältävät esiväriaineita?

Kaikki sellaiset valmisteet, jotka sisältävät yhdenkin hapettuvan hiusväriaineen ovat hapettumiseen värivalmisteita, joten ne myös toimivat hapettumiseen perustuvan värjäysmenetelmän tavoin.

Mitä musta hennatatuointi sisältää ja miksi se voi olla ottajalleen vaarallinen?

Se sisältää hapettuvia väriaineosia. Sen ongelma on se että siinä useimmiten käytetty synteettinen hapettuva hiusväriainesosa parafenyleenidiamiini kuuluu voimakkaimmin allergiaa aiheuttaviin kosmeettisiin hapettuviin väriainesosiin.

Miten hiuksen pysyvä rakennevaurio eli happivaurio syntyy?


Se syntyy hiukseen silloin kun hius reagoi happiatomien kanssa. Rikkisidos katkeaa kun kolme happiatomia sitoutuu siihen. Samanaikaisesti syntynyt molekyyli varautuu negatiivisesti.


Mikä värjäysmenetelmistämme aiheuttaa eniten happivaurioita ja miksi?

Kaikki sellaiset käsittelyt joissa hiuksiin viedään happea vapauttavia ainesosia aiheuttavat pysyviä rakennevaurioita.

Mikä osa hiuksen rakenteessa hajoaa lopullisesti silloin, kun hius katkeaa kemiallisen värittelyn yhteydessä?

Happea vapauttavat kosmeettiset ainesosat toimivat täsmälleen samalla tavalla kuin ilmassa olevat vapaat happiatomit Ne katkaisevat pysyvästi rikkisidoksia, jolloin hiuksiin syntyy pysyviä rakennevaurioita.

Miten tunnistat happivaurioituneen hiuksen? Miltä se tuntuu ja näyttää? Miksi happivauriot on joskus hankala tunnistaa?

Jos lähes kaikki rikkisidokset katkeavat, hius hajoaa. Niin sanotun haarautuneen hiuksen latvasta näkee, että hiuksen rakennetta koossa pitäviä rikkisidoksia on katkennut hapen ansiosta nii paljon, että rakenne hajoaa. Vaalennuskäsittelyiden jälkeen hiusten hajoaminen voidaan nähdä joskus märkänä purukumimaisesti venyvänä ja kuivana rapisen hajoavana ilmiönä. Toisinaan hiusten tunnustelu saattaa johtaa kampaajaa harhaan koska useimmissa muotoilutuotteissa, shampoissa ja hoitoaineissa käytetyt ainesosat pinnoittavat hiusta tehokkaasti, jolloin hius tuntuu sileältä ja taittaa valon tasaisesti. Tällöin hius kiiltää ja vaikuttaa ehjä rakenteiselta.

Miten otat huomioon happivauriot hiusten käsittelyssä?

Jos rakennevaurioiden arviointi on totuudenmukainen ja on syytä epäillä ettei hius enää kestä yhtään happivauriota, voidaan asiakkaalle suositella jotain sellaista värikäsittelyä, jossa hiuksia ei altisteta hapetuskäsittelylle, kuten suoravärjäystä.



10.1.2017

Värioppi

Valo

Mitä on valo?

Valo on värien kokemisen edellytys ilman sitä emme voi nähdä värejä. Valon laadusta riippuu minkälaisina koemme ympäristömme värit. Alun perin aurinkokuntamme valo on lähtöihin auringosta. Luonnollisimmassa muodossaan se on auringonpaisteena ja yleensä päivänvalona. Me koemme auringon säteet erilaisina sen mukaan, kuinka pitkän matkan ne joutuvat kulkemaan ilmakehässä. Auringon nousun ja laskun aikana tuo matka on huomattavasti pitempi kuin keskipäivällä. Aamulla ja illalla koemme sein valon  punertavana, keskipäivällä taas havaitsemme taivaansinisen, joka on sitä kirkkaampi mitä pölyttömämpää ja vesipisaroista vapaampaa ilma on. Valo kohtaa maan tasaisena virtana valaisten myös suoranaiselta auringonvalolta varjoon jäävät kohdat. Tämän voi havaita talvella verrattaessa hangen valo-ja varjopaikkoja. Suoran auringonvalon valaisemat pinnat koetaan varjokohtia kellertävämpiä. Eräänlaisen keskiarvon muodostaa tasaisen ohuehkon pilvipeitteen läpi tuleva valo, jota pidetään päivänvalovertailukohteena. Myös kuu heijastaa osan auringolta saamastaan valosta maapallolle. Sen heikossa valossa voidaan kokea varsin niukasti sävyjä. Valo on aaltoliikeenä etenevää sähkömagnettista säteilyä. Säteilyssä jokaista värisävyä vastaa oma aallonpituutensa. Emme voi nähdä sellaista värisävyä, jota vastaavaa aallonpituutta ei ole valonlähteen säteilemässä valossa. Näkyvää valoa lähinnä lyhytaaltoisempi säteily on ultraviolettisäteilyä ja lähinnä pitkäkestoisempi infrapunasäteilyä.

Spektri

Spetrillä tarkoitetaan sateenkaaressa nähtävää päivänvalon kirjoa jolloin nähdään kaikki sävyt. Kirjo voidaan muodostaa antamalla yhdensuuntaisen valonsäteiden kimpun kulkea prisman läpi. Tällöin pitkäaaltoisimmat punaiset valonsäteet taittuvat vähiten ja violetin väriset lyhyimmät eniten. Muut kirjosävyt asettuvat niiden välille jatkuvasti muuttuvana sävynauhana. Se havaitaan selvästi, kun taustaksi asetettu valkoinen pinta sävyttyy kirjoväreihin.

Väriaisti

Näköelinten kykyä tulkita eri aalonpituuksien aiheuttamat aistimuserot eri värenä kutsutaan väriaistiksi. Verkkokalvon sävyllisiä aistimuksia välittävissä tappisoluissa oletetaan olevan kolmenlaista väriherkkää ainetta. Niistä yksi on herkkä punaoranssille, yksi violetille ja yksi turkoosinvihreälle. Kun verkkokalvolle ohjautuu valoa, väriherkät aineet reagoivat eri tavoin. Jos jokainen niistä ärtyy yhtä paljon, on seurauksena valkoinen tai harmaa. Ihminen jolla on terve näköaisti, kykenee erottamaan toisistaan noin 160 eri värisävyä. Kun otetaan huomioon jokaisen sävyn voimakkuuden ja vaaleuden vaihtelut, pystyy värierotteluun harjaantunut henkilö erottamaan toisistaan jopa satojatuhansia eri värejä. Harjaantumattomalla taas vastaava luku on parikymmentätuhatta.



Värisokeus


Värisokeus on perinnöllistä eikä se ole parannettavissa. Miehistä noin 8% on värisokeita ja naisista 0,5%. Vaikka naisilla ilmenee värisokeutta harvoin he kuitenkin toimivat perintötekijöiden kantajina. Värisokeuden luonne ja haitta-aste on riippuvainen siitä, minkä väriärsytystyypin kohdalla toiminnan vajavuutta esiintyy. Lievin värisokeuden muoto on trikromaattinen anomalia. Siinä jokin väriaistin perustekijöistä on vajaatoimintainen. Lievissä tapauksissa trikromaattinen anomalia ei vaikuta juuri lainkaan värinerottelukykyyn. Vaikeimmissa tapauksissa haittavaikutukset ovat suuret. Dikromaattinen väriaisti on henkilöillä, joilta puuttuu verkkokalvosta väriärsytyksiä vastaanottavin näkösolujen joukosta oranssi-, violetti-tai viherherkät tappisolut. Ensiksi mainittujen puutteessa on kyseessä protanopia, toisessa tapauksessa tritanopia ja kolmannessa deuteranopia. Nimitys dikromaattinen väriaisti johtuu siitä, että jokainen väriaistimus syntyy kahden tappisolutyypin toiminnan tuloksena ja on niiden yhteisvaikutuksen mukaisesti vääristynyt normaaliaistimukseen nähden. Koska sekä protonopasia että deuteranopasia käsrivän on vaikea erottaa toisistaan punaoransseja ja vihertäviä värejä, nimitetään yhteisesti punavihersokeudeksi eli ksantokyanopsiaksi. Tritanopia ja triktomaattinen anomalia ovat erittäin harvinaisia. Mutta niitäkin harvinaisempi on täydellinen värisokeus, monokromasia eli akromatopsia.


Pigmentti

Se on värisävyä muodostava hienojakoinen jauhe, joka ei liukene sideaineisiin eikä liuotteisiin.

Väriaine


Se on väriä muodostava aine voi olla joko liukeneva väriaine tai pigmentti.

Sävy

Sävyjä on monenlaisia. On Kirjosävyt, komplementtisävyt, purppurasävyt, pääsävyt, täydennyssävyt sekä vastasävyt. Sävy on kirjo- ja purppuraväreille ominainen värin ominaisuus, joka on riippuvainen silmän saaman energiasäteilyn valtaallonpituudesta. Kirjosävyt ovat päivänvalon kirjon sisältämät sävyt. Purppura sävyt ovat väriympyrän sävyjä jotka aistitaan kun silmään sattuu samanaikaisesti kirjon lyhyt- ja pitkäaaltoisinta säteilyä. Pääsävyt ovat oranssi, punainen, turkoosi, vihreä ja keltainen. Vastasävyt ovat sävyjä jotka sijaitsevat väriympyrässä samalla halkaisijalla.

Vivahde

Se on pieni poikkeama nimeltä mainitusta väristä tai värisävystä ilmoitettuun suuntaan. Kun puhutaan jokin värin vivahteesta yleisluontoisesti, tarkoitetaan, ellei toisin mainita, kaikkia lähtövärin vivahdemahdollisuuksia.

 Väriympyrä














Kylmätvärit


Kylmät värit ovat värejä, jotka voivat aiheuttaa kylän tuntemuksen. Niitä ovat neutraalihalkaisijan puolittaman väriympyrän kylmään puoliskoon kuuluvat, erityisesto siniseen vivahtavat värit.
Kuvatulos haulle kylmä hiusväri

Lämpimät värit

Ne ovat värejä jotka voivat aiheuttaa lämpimän tuntemuksen. Niitä ovat neutraalihalkaisijan puolittaman väriympyrän lämpimään puoliskoon kuuluvat erityisesti oranssiin vivahtavat värit.
Kuvatulos haulle lämmin hiusväri

Pastellivärit

Ne ovat erittäin valkopitoisia ja täysin mustuudesta vapaita värejä.

Kuvatulos haulle  hiusväriL

Murretut värit

Se syntyy sekoittamalla puhtaaseen väriin sen vastaväriä tai mustaa väriä.




mitkä värit ovat olleet eri ikäkausina lempivärejäsi?

En hirveän tarkkaan muista kovin pitkälle mutta ainakin ala-asteikäisenä lempivärini oli vaaleansininen ja jossakin vaiheessa eri vaaleanpunaisen ja violetin sävyt ja teini ikäisenä lempivärini oli jonkin aikaa musta. Minulla ei aina ole ollut tiettyjä lempivärejä.

Mitkä ovat lempivärejäsi nyt?

Tällä hetkellä lempivärejäni ovat pääsääntöisesti eri vaaleanpunaisen sävyt ja pinkki. Toki tykkään myös eri punaisen ja violetin sävyistä paljon.

Mitä lempivärisi symboloivat värioppi monisteen ja/ tai muiden löytämäsi tietolähteiden perusteella?


Punainen

Se ärsyttää ja järkyttää henkistä tasapainoa. Sen energialla on voimakas vaikutus taimen kasvuun ja sen on todettu kiihdyttävän myös alhaista kehitysastetta edustavien eläinten kasvua. Se kohottaa hormoni- ja sukupuolitoimintaa, tervehdyttää haavoja ja nimenomaan valona vaikuttaa myönteisesti auringon polttaman ihon, tulehduksen ja reumatismin hoidossa. Se kohottaa verenpainetta ja nopeuttaa valtimonlyöntejä, mutta jonkin ajan kuluttua saattaa ilmetä vastavaikutus. Punainen tarjoaa hyvän ilmapiirin ideoiden syntymiselle, mutta ei niiden kehittämiselle.











Työssäoppimisen tavoitteet


Jatkamme nyt keväällä työssäoppimista kesään asti  ja itse jatkan samassa paikassa joss olin jo aikaisemmin perjantaisin. Työssäpppiminen tapahtuu edelleen vain perjantaisin. Ja tässä mietiskelen nyt uusia tavotteita työssäoppimiseen. Tavotteitani varmaankin on että oppisin uusia asioita ja pääsisin tekemään vielä enemmän asioita vaikka jo tähän menessä olen saanut tehdä paljon kaikenlaista.
Osaan tehdä ihan perus tasaus leikkauksia ja otsatukka onnistuu sekä jotain helppoa kerrostus leikkausta. Myös värjäykset onnistuu eteenki yhdellä värillä tehtävät värjäykset mutta varmasi isommatkin värjäykset onnistuvat sekä kulmien ja ripsien värjäykset onnistuu. Osaan myös tehdä helppoja kampauksia lähinnä kiharoita ja peruslettejä yms.
Lisäksi pystyn antamaan tyyössäoppimis paikalle paljon appua mm hiustenpesussa ja värjäyksissä joita olen tehnyt jo aikaisemmin harjottelussa sekä paikan siivoamisessa ja muussa semmoisessa.

Olisi hyvä jos minua ohjataan yksin kertaisilla ohjeilla ja tultaisiin neivomaan jos teen jotain väärin tai jos en ole jostain varma minulle neuvottaisiin yksinkertaisesti tapa tehdä asia. Otan mielelläni palautetta vastaan ja toivon että minulle kerrottaisiin suoraan sekä hyvät että huonot palautteet. Ja myös kerrottaisiin miten ja mitä voisin tehdä toisin yms.
Palvelujani voisin markinoida mm sosiallisessa mediassa ja laittamalla vaikka ilmoituksen jonnekkin palveluistani.