17.12.2016

Ihon ja hiuksen hyvin vointi ravitsemus tehtävä


Vitamiinit ovat meille kaikille elintärkeitä ja vitamiinien saanti pohjautuu ravintoon. Ihminen ei itse tuota tarpeeksi vitamiineja joten niitä syödään ruoan kautta tai tabletteina.

A-vitamiini

on erityisen tärkeä ihmisen näkökyvylle hämärässä ja luuston kasvulle. Lisäksi se osallistuu solujen kasvuun ja erilaistumiseen. A-vitamiinin tavanomaisina lähteinä toimivat erinlaiset maitotuotteet, tummat hedelmät, lehtivihannekset ja maksa.

B-vitamiini

On usein jotain mikä on yhteydessä muun muassa ruoan sulatukseen ja erityisesti aineenvaihduntaan. B-vitamiini yhdistettäänkin tästä syystä ihon, kynsien ja hiusten terveyteen.
B-vitamiinit ovat
B1-vitamiini
Sitä tarvitaan muun muassa ruoan energiaksi muuntamisessa. Sitä saa eritysesti herneistä, sienistä, viljoista, sisäelimistä.
B2-vitamiini
Tarvitaan aineenvaihduntaan erityisen tärkeä iholle, kynsille ja hiusten terveydelle. Sitä saa maidosta, lehtivihanneksista ja soijapavuista.
B3-vitamiini
Joka on tärkeä solujen aineenvaihdunnalle. Tätä saa lihasta, kalasta, maitotuotteista, lehtivihanneksista, viljatuotteista ja kananmunista
B5-vitamiini
Joka vaikuttaa pääasiasta energia-aineenvaihduntaan ja myös ihoon. Tätä saa kokojyväviljoista, lihasta, juustosta ja palkokasveista.
B6-vitamiini
Se osallistuu suurimmaksi osaksi valkuaisaineiden aineenvaihduntaan ja hermovälittäjä aineiden tuotantoon. Tätä saa erilaisista lihatuotteista, maitovalmisteista, viljasta sekä vihreistä vihanneksista.
B7-vitamiini
Se osallistuu rasvojen ja hiilihydraattien aineen vaihduntaan. Sitä saa erityisesti lihasta, maitotuotteista, hiivasta, kananmunista, maksasta ja munuaisista.
B9-vitamiini
Joka on välttämätön punasolujen muodostukselle. Sitä saa useista hedelmistä, mustikoista, paprikasta, kokojyvätuotteista, palkokasveista, ja monista muista lähteistä kuumennus tuhoaa helposti B9-vitamiinin.
B12-vitamiini
Joka on erityisen tärkeää veren puna-ja valkosolujen muodostuksessa. Tätä saa lihasta, kalasta, maitotuotteista, maksasta ja munuaisista.


C-vitamiini

Se edistää kalsiumin ja raudan imeytymistä maidosta ja kasviksista. Näitä saa perunasta ja juureksista, sitrushedelmistä, tyrnimarjoista, kiivistä, paprikasta, periljasta ja ruusunmarjasta.

D-vitamiini

Se auttaa kalsiumia imeytymään ja tämä taas auttaa sen kiinnittymisessä luustoon. Sitä saa kalasta ja sen öljystä lisäksi maitotuotteista, kananmunista ja sienistä.

E-vitamiini

Se suojelee soluja ja rasvahappoja niin sanottujen vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta. Sitä saa kokojyvävalmisteista, munan keltuaisesta, kalan mädistä ja pähkinöistä.

K-vitamiini

on erityisen tärkeä veren hyytymisen suhteen. Sitä saa erinlaisista lehtikasviksista kuten lehtikaalista, parsakaalista ja pinaatista lisäksi perunasta, kananmunista ja kasviöljyistä.

Pii
Se on tärkeä hivenaine ihon kimoisuuden kannalta. Se vahvistaa sidekudoksia, kuten luita, kynsiä ja hiuksia. Sitä saa kokojyväviljasta, juureksista ja muista kasviksista.


 Rikki

Se on välttämätön ravinto aine ihon, hiusten ja kynsien terveydelle. Sitä saa monista ruoista etenkin proteiinista.

Omega 3 ja 6

Nämä ovat Välttämättömät, hyvät rasvahapot eli ne auttavat säilyttämään ihon kosteustasapainon. Omega 3:sta saa helpoten rasvaisesta kalasta, pellavansiemen öljystä ja suositut cia-siemenet.

Sinkki

Sinkillä on tehtäviä mm. normaalin vastustuskyvyn ylläpitämisessä sekä ihon, hiusten ja kynien hyvinvoinnissa. Sinkkiä saadaan ruisleivästä, jugurtista, maidosta tai liha annoksista.
Jos huomaa että asiakkaalla on kuivat tai huonokuntoiset hiukset niin voit ehdottaa hänelle sopivia  vitamiinin lähteitä jotka auttavat parantamaan ihoa ja hiuksia.



Kaikkia vitamiineja saa myös purkista tabletteina sekä hiusten ja kynsien kasvua edistäviä tabletteja eli biotiinia myydään myös.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti