19.12.2016

Kulmien värjäys

Harjoittelimme koulussa kulmien värjäystä toisillemme ja kerron nyt tässä  miten se tapahtuu.  Elikkäs ensimmäisenä otettiin välineet esille eli ruskea kestoväri kulmille ja siihen kuuluva hapete ja ne sekoitetaan suhteessa 1:1 pieneen lasikippoon. Sitten tarvitaan vanulappuja ja vanupuikkoja sekä kulmasivellin ja pinsetit.









Homma lähtee liikkeelle siitä että kulmien ympärille laitetaan vaseliinia jotta väri ei tartu levittäessä ihoon.




Sitten voidaan aloitta värjääminen. Otetaan kulmasivellin käyttöön ja levitetään väriä pitkin vedon sisäkulmasta ulkokulmaan päin.



Sitten kun väri on levitetty molempiin kulmiin annetaan sen vaikuttaa muutamia minuutteja riippuen kuinka tummat kulmat halutaan.


 Kun väri on vaikuttanut riittävän kauan ne pyyhitään kosteilla vanulapuilla jonka jälkeen nypitään pinsettejä käyttäen hajakarvat pois.




Ja näin kulmat ovat valmiit.






Ripsien värjäys


Kävin ostamassa tukusta ripsien värjäys tarvikkeet kotiin ja tein luokkakaverilleni kotona ripsien värjäyksen. Käytin ripsissä värinä sinimustaa. Postauksen alussa olevassa kuvassa näkyykin tarvittavia välineitä jotka ovatkin aikalailla samat kuin kulmien värjäyksessä. Erona vain se että käytin eri hapetetta kuin kulmissa. Alla siis kuva omista välineistäni.




Tässäkin aloitetaan homma siten että ylä ja alaluomeen laitetaan vaseliinia jotta väri ei tarttuisi ihoon.

Seuraavaksi silmien alle laitetaan laput jotka kostutetaan vedellä ja niihinkin laitetaan vaseliinia jotta pysyvät paikoillaan väriä levittäessä.

Seuraava vaihe onkin sitten värin levitys. Levitin värin siveltimellä niin että väriä on mahdollisimman paljon ja kaikkialla ripsirajassa asti.

Värin annetaan vaikuttaa 10 minuuttia jonka jälkeen ylimääräinen väri poistetaan pumpulipuikolla jonka jälkeen laput voi ottaa pois. Lopuksi ripset pyyhitään kostealla vanulapulla.






1 kommentti: