5.4.2017

Tehtävä: Värien vuodenajat, värin muodin pyörässä ja värien tyylianalyysi.

1. Mitä tarkoitetaan käsitteellä tyyli, kun puhutaan pukeutumisesta tai hiuksista? Pohdi miten se eroaa muoti-tai trendi käsitteestä?

Käsitteellä tyyli tarkoitetaan sitä miten ihminen pukeutuu ja millaiset hiukset hänellä on. Sillä tarkoitetaan kokonaisuutta ihmisessä. se eroaa muoti- tai trendi käsitteestä siten että ei tarvitse olla muodikas että voi olla joku tyyli itsellä. Muodilla taas enemmän tarkoitetaan sitä että mikä sillä hetkellä on in pukeutumisessa ja hiuksissa esimerkiksi millaisia hiusvärejä nähdään katukuvassa paljon. Sitä mikä on juuri sillä hetkellä eniten suosiossa.

2. Tutustu muodin pyörään

a. Mitä muodin pyörällä tarkoitetaan? Selvitä sen idea ja sisällöt tarkemmin.


b. Miten muodin pyörää voi hyödyntää ammatissa?


3. Etsi 10 kuva ajankohtaista/muodikasta väri-leikkaus-kokonaisuuksista. Aseta kuvat muodin pyörään. Jokaiseen neljään ryhmään täytyy tulla edustus. Perustele, mikä yhdistää samaan ryhmään laitettuja väri-leikkauskokonaisuuksia.

4. Perehdy värianalyyseissä käytettävään värivuodenaika-ajatteluun.

a. Miten tunnistat värianalyysin  kevät-ihmisen? Millaisia ovat hänen omat luonnolliset värit? Mitä Värejä keväälle suositellaan vaatetuksessa? Mitkä hiusvärit sopivat mielestäsi keväälle?

Kevät-ihmisen tunnistaa kuulaasta ja miltei kalpeasta vaaleudesta. Yleensä hiusten väri on vaalea mutta löytyy myös tummiakin kevät-ihmisiä. Kevät ihmisen omat luonnolliset värit ovat vaalea ja persikka. Kevät-ihmiselle suositellaan vaatetuksessa persikan, keltaisen, kullanruskean tai turkoosin ja liilan sävyjä. Mielestäni keväälle sopisivat vaaleat hiusvärit sekä persikkaa ja vaaleamman punertavat sävyt sekä pastelliset sävyt.

b. Kesä-ihminen?

Kesä-ihmisen tunnistaa viileistä sävyisä. kesä-ihmisen silmät ovat yleensä vaaleat mutta kylmän sävyiset. hiukset ovat yleensä tuhkan sävyiset ja iho kylmän sävyinen. Kesä-ihmiselle suositellaan vaatetuksessa viileän harmaata, vaalean sinisen, violetin, pinkin, fuchsian ja turkoosin sävyjä. Mielestäni kesälle sopivat vaaleat ja kirkkaat hiusvärit.

c. Syksy-ihminen?

Syksy-ihmisen tunnistaa maanläheisistä sävyistä. Iho on beige, pronssinen tai pehmeän persikkainen. Hiukset ovat yleensä punertavat tai kultaisen sävyiset. Silmät ovat yleensä vihreät tai syvän siniset. Syksy-ihmiselle suositellaan vaatetuksessa luumun, oliivin, persikan, beigen ja keltaisen sävyjä. Mielestäni syksylle sopivat hiusväreissä tummat sävyt, ruskea, kupari, punainen.

d. Talvi-ihminen?

Talvi-ihmisen tunnistaa selkeistä kontrasteista. Iho on kuulas ja silmät kirkkaan siniset. Pukeutumisessa talvi-ihmiselle suositellaan kirkkaita värejä kuten valkoinen, tumma laivaston sininen ja viileän kirkas pinkki. Hiusväreissä talvi-ihmiselle mielestäni sopii tummat hiusvärit.

5.

a. Miksi työn suunnittelun kohdalla ei ole järkevää nopeuttaa työtahtia? Mainitse muutamia syitä materiaalin perusteella.

Koska työsuunnitelman tekemiseen pitää käyttää tarpeeksi aikaa ja se täytyy tehdä huolellisesti jotta asiakkaalle voidaan luoda tärkeä, henkilökohtainen kokemus siitä että hän  ja hänen mielipiteensä ovat tärkeitä työn onnistumisen kannalta. Ja täytyy myös huolellisesti haastatella asiakasta jotta tiedetään mitä sille on aikaisemmin tehty ja miten asiakas hoitaa ja laittaa hiuksiaan.  

b. Mainitse materiaalin perusteella muutamia hyviä kysymyksiä, joita voit esittää asiakaalle työn suunnittelun aikana. 

asiakkaalta voi kysyä miksi hän ei innostu jostain hius mallista?, Mikä hänelle on tärkeintä hiuksissaan? Miten viimeksi leikattu malli palveli häntä? Miten hän toivoo, että sitä muutettaisiin nyt.

c. Mainitse asioita, joita havaitset työn suunnittelun aikana ilman, että kysyt niitä asiakkaalta.

Kysymättä voi havaita hiuksen kunnon ja laadun sekä jos hiukseen on tehty vaalennusta tai kestoväriä. Hiuksesta voi myös nähdä aikaisempaa mallia.

6.

a. Miten asiakas hyötyy värin tyylisuunnittelusta, mitä sillä voidaan saada aikaan?

Tyylisuunnittelua tehdessä ammattilainen hakee asiakkaalle niitä värejä, jotka saavat asiakkaan iho näyttämään hyvinvoivalta ja silmät kirkkailta.

b. Mitä tarkoitetaan tyylisuosituksella?

Se tarkoittaa sitä että ammattilainen havannoi asiakkaan tarpeet ja sopii asiakkaan kanssa yhdessä toteutettavasta palvelusta.

c. Miten tummia värisävyjä voi visuaalisesti hyödyntää värin tyylin suunnittelussa? Pohdi mitä tummilla väreillä voi ilmentää? Etsi pohdintasi tueksi muutamia kuvia.

Tummia värisävyjä voi visuaalisesti hyödyntää siten että niitä värjätään hiuksen alaosiin tai tyveen. Valitsemalla oikeat tummuus asteet voidaan vaikuttaa kokemukseen kasvojen ja pään eri osien koosta ja muodosta sekä niiden kolmiulotteisuudesta.

Kuvatulos haulle dark color hairKuvatulos haulle dark color hair



d. Miten vaaleita värisävyjä voi visuaalisesti hyödyntää? Pohdi mitä vaaleilla väreillä voi ilmentää. Etsi samoin muutama kuva pohdintasi tueksi.

Vaaleita värisävyjä voi visuaalisesti hyödyntää siten että niitä värjätään hiuksen yläosiin tai latvaan luokseen kolmiulotteisuutta ja kiinnostavuutta


Kuvatulos haulle blond color hair

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti