22.5.2017


Suoristaminen ja miehen osapermanentti




1. Permanenttikäsittelyihin kuuluu myös kiharan hiuksen suoristaminen. Jos hiusten suoristuspermanentti tehdään tavallisella permanenttinesteellä, mitä siihen voidaan lisätä, jotta tuote pitää hiuksen suorana prosessin aikana? Esitä muutama esimerkki aineista.
Siihen voidaan sekoittaa jotain raskasta suurimolekyylistä ainetta, joka pitää hiukset suorina prosessin aikana. Esimerkiksi silikonit

2. Miten suoristuspermanentti tehdään permanenttiainetta käyttäen? Esittele tuotteet ja työvaiheet.  Käytä tietolähteenä Väriä ja kiharaa- kirjan lisäksi linkkiä 1.
Ensimmäisenä hiukset pestään sitten hiuksiin kammataan raskaita molekyylejä sisältävä permanentti neste. Sen jälkeen hiuksiin lisätään kiinnitys neste.

3. Miten suoristuspermanentti tehdään käyttämällä vahvaa emäksistä ainetta? Miten tämä eroaa permanenttiaineella tehtävästä suorituskäsittelystä? Kuinka vahva emäs on kysymyksessä? Käytä kirjan lisäksi tietolähteenä linkkiä 2.
Vahvaa emäksistä ainetta käyttämällä se tehdään voidemaisella aineella levittämällä jakauksittain. Se levitetään siveltimellä ja osio kammataan suoraksi.
emäksisellä aineella tehtävä suoristuskäsittely eroaa permanenttiaineella tehtävästä suoristuskäsittelystä siten että se tehdään erilailla ja on vaarallisempi koska vahva emäs syövyttää ihoa ja aiheuttaa silmiin joutuessaan sokeutumisen sekä emäksellä aineella tehty suoristuskäsittely tehdään kuivaan hiukseen ja pestään vasta lopuksi kun taas permanenttiaineella tehdyssä pestään ennen aineen levitystä eikä pestä lopussa ollenkaan.
Emäs on pH arvoltaan 13-14.
4. Mitkä kaikki muut hiusten käsittelyt voivat nopeuttaa permanentin suoristumista?

5. Kun tuot asiakkaan permanentin jälkeen pesupaikalta
a. Mitä otat huomioon käsitellessäsi vasta permanentattua hiusta?
Kaikki hapettavan käsittelyt suoristavat permanenttia

b. Mitä otat huomioon leikkauksessa?

c. Millaiset kampaukset/ viimeistelymenetelmät sopivat permanentin jälkeen?
Rullakampaus tai pyöreällä harjalla muotoon föönaus
d. Millaisia pesu-, hoito- ja muotoilutuotteita voit suositella permanentatulle hiukselle?
Kosteuttavia tuotteita, kiharan puristeluun sekä kiharan kimmoisuuteen tarkoitetut tuotteet sekä rasvamaisia ainesosia sisältäviä hoitovalmisteita.

6. Tutustu miehelle tehtävään permanenttiin linkissä 3Kuvaile permanentin ositus, rullakoot, rullausmenetelmä/ muoto sekä valmiin osapermanenttikiharan yhdistäminen suoriin osiin. Videon perusteella; mitä on tärkeää ottaa huomioon permanentin toteutuksessa miehen lyhyeen hiukseen? Miten lopputulos mielestäsi onnistui?
Ositus oli tiiliskivimäinen ja rullakoko oli aika iso.
Lopputulos onnistui mielestäni hyvin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti