19.12.2016

Hiusten värjäys



Meillä oli koulussa värjäyksen kaveri päivä eli saimme tehdä kaverille tai sukulaiselle värjäyksen. Oma kaverini halusi vähän haastavampaa väriä eli tavoitteena oli ainaisen tumman sijaa jotain erilaista ja vaaleampaa. Kaverini pohjaväri oli ruskea. Edellisestä värjäyksestä oli jo jonkun aikaa joten omaa väriä oli kasvanut jo aika paljon. Vanhaa kestoväriä meni noin puolessa välissä päätä hieman tummempana rantuna kuin oma väri ja latva oli vähän haalistuneempi.



Aloitin värjäyksen tyviväristä josta tehtiin tummempi kuin latvasta. Siihen laitettiin kc ultimate sarjasta 3N. Tein ensin ristipää jakauksen ja aloitin levittämisen takaa aina osio kerrallaan.Väriä laitettiin noin kolme-neljä senttiä tyvestä latvaan päin mutta päälliosaan vähän pidemmälle.



Seuraavaksi kampasin hiukset selvitys kammalla.


Seuraavaksi ruettiin vaalentamaan latvaa. Se tehtiin kc bleach free vaalennus jauheella. Tämä vaihe tehtiin niin että aloitin ihan alimmisata hiuksista jättäen pieniä osia hiuksista vaalentamatta. Otin aina osan hiuksia ja tein bayalage vaalennuksella osio kerrallaan ja laitoin folion sisään.


Kun kaikki vaalennettavat osiot olivat folion sisässä niin laitoin muhin latvahiuksiin samaa väriä kuin tyveen. Kun tämä saatiin tehtyä annettiin värin vaikuttaa 45 muuuttia.



Seuraava vaihe oli huuhtelu. Ensimmäisenä emulkoin hiusrajat pientä määrä vettä käyttäen sitten huuhtelin tyveä vähän jonka jälkeen otettiin foliot pois. Sitten huuhtelin koko pään huolellisesti ja pesin four reasonsin kosteuttavalla shampoolla ja Paul Michelin kosteuttavalla hoitoaineella. Sen jälkeen kuivasin pyyhkeellä ja siirryttiin takaisin peilipaikalle.


Pesun jälkeen kuivasin hiukset ja mietittiin miten latvasta saataisiin harmahtava. Lopuksi päädyttiin laittamaan kc luximan pearly blonde ja anthrachite. Sen annoin vaikutta 15 minuuttia ja huuhtelin. Sitten pesin latvan Paul Michelin Silver shampoolla ja Paul Michelin kosteuttavalla hoito aineella.




Sitten kuivasin lapio harjan kanssa ja laitoin four reasonsi moisture mistiä hiuksiin ja suoristin. Lopuksi laitoin vielä Paul Michelin hiuslakkaa.








Kulmien värjäys

Harjoittelimme koulussa kulmien värjäystä toisillemme ja kerron nyt tässä  miten se tapahtuu.  Elikkäs ensimmäisenä otettiin välineet esille eli ruskea kestoväri kulmille ja siihen kuuluva hapete ja ne sekoitetaan suhteessa 1:1 pieneen lasikippoon. Sitten tarvitaan vanulappuja ja vanupuikkoja sekä kulmasivellin ja pinsetit.









Homma lähtee liikkeelle siitä että kulmien ympärille laitetaan vaseliinia jotta väri ei tartu levittäessä ihoon.




Sitten voidaan aloitta värjääminen. Otetaan kulmasivellin käyttöön ja levitetään väriä pitkin vedon sisäkulmasta ulkokulmaan päin.



Sitten kun väri on levitetty molempiin kulmiin annetaan sen vaikuttaa muutamia minuutteja riippuen kuinka tummat kulmat halutaan.


 Kun väri on vaikuttanut riittävän kauan ne pyyhitään kosteilla vanulapuilla jonka jälkeen nypitään pinsettejä käyttäen hajakarvat pois.




Ja näin kulmat ovat valmiit.






Ripsien värjäys


Kävin ostamassa tukusta ripsien värjäys tarvikkeet kotiin ja tein luokkakaverilleni kotona ripsien värjäyksen. Käytin ripsissä värinä sinimustaa. Postauksen alussa olevassa kuvassa näkyykin tarvittavia välineitä jotka ovatkin aikalailla samat kuin kulmien värjäyksessä. Erona vain se että käytin eri hapetetta kuin kulmissa. Alla siis kuva omista välineistäni.




Tässäkin aloitetaan homma siten että ylä ja alaluomeen laitetaan vaseliinia jotta väri ei tarttuisi ihoon.

Seuraavaksi silmien alle laitetaan laput jotka kostutetaan vedellä ja niihinkin laitetaan vaseliinia jotta pysyvät paikoillaan väriä levittäessä.

Seuraava vaihe onkin sitten värin levitys. Levitin värin siveltimellä niin että väriä on mahdollisimman paljon ja kaikkialla ripsirajassa asti.

Värin annetaan vaikuttaa 10 minuuttia jonka jälkeen ylimääräinen väri poistetaan pumpulipuikolla jonka jälkeen laput voi ottaa pois. Lopuksi ripset pyyhitään kostealla vanulapulla.






17.12.2016

Ihon ja hiuksen hyvin vointi ravitsemus tehtävä


Vitamiinit ovat meille kaikille elintärkeitä ja vitamiinien saanti pohjautuu ravintoon. Ihminen ei itse tuota tarpeeksi vitamiineja joten niitä syödään ruoan kautta tai tabletteina.

A-vitamiini

on erityisen tärkeä ihmisen näkökyvylle hämärässä ja luuston kasvulle. Lisäksi se osallistuu solujen kasvuun ja erilaistumiseen. A-vitamiinin tavanomaisina lähteinä toimivat erinlaiset maitotuotteet, tummat hedelmät, lehtivihannekset ja maksa.

B-vitamiini

On usein jotain mikä on yhteydessä muun muassa ruoan sulatukseen ja erityisesti aineenvaihduntaan. B-vitamiini yhdistettäänkin tästä syystä ihon, kynsien ja hiusten terveyteen.
B-vitamiinit ovat
B1-vitamiini
Sitä tarvitaan muun muassa ruoan energiaksi muuntamisessa. Sitä saa eritysesti herneistä, sienistä, viljoista, sisäelimistä.
B2-vitamiini
Tarvitaan aineenvaihduntaan erityisen tärkeä iholle, kynsille ja hiusten terveydelle. Sitä saa maidosta, lehtivihanneksista ja soijapavuista.
B3-vitamiini
Joka on tärkeä solujen aineenvaihdunnalle. Tätä saa lihasta, kalasta, maitotuotteista, lehtivihanneksista, viljatuotteista ja kananmunista
B5-vitamiini
Joka vaikuttaa pääasiasta energia-aineenvaihduntaan ja myös ihoon. Tätä saa kokojyväviljoista, lihasta, juustosta ja palkokasveista.
B6-vitamiini
Se osallistuu suurimmaksi osaksi valkuaisaineiden aineenvaihduntaan ja hermovälittäjä aineiden tuotantoon. Tätä saa erilaisista lihatuotteista, maitovalmisteista, viljasta sekä vihreistä vihanneksista.
B7-vitamiini
Se osallistuu rasvojen ja hiilihydraattien aineen vaihduntaan. Sitä saa erityisesti lihasta, maitotuotteista, hiivasta, kananmunista, maksasta ja munuaisista.
B9-vitamiini
Joka on välttämätön punasolujen muodostukselle. Sitä saa useista hedelmistä, mustikoista, paprikasta, kokojyvätuotteista, palkokasveista, ja monista muista lähteistä kuumennus tuhoaa helposti B9-vitamiinin.
B12-vitamiini
Joka on erityisen tärkeää veren puna-ja valkosolujen muodostuksessa. Tätä saa lihasta, kalasta, maitotuotteista, maksasta ja munuaisista.


C-vitamiini

Se edistää kalsiumin ja raudan imeytymistä maidosta ja kasviksista. Näitä saa perunasta ja juureksista, sitrushedelmistä, tyrnimarjoista, kiivistä, paprikasta, periljasta ja ruusunmarjasta.

D-vitamiini

Se auttaa kalsiumia imeytymään ja tämä taas auttaa sen kiinnittymisessä luustoon. Sitä saa kalasta ja sen öljystä lisäksi maitotuotteista, kananmunista ja sienistä.

E-vitamiini

Se suojelee soluja ja rasvahappoja niin sanottujen vapaiden radikaalien haittavaikutuksilta. Sitä saa kokojyvävalmisteista, munan keltuaisesta, kalan mädistä ja pähkinöistä.

K-vitamiini

on erityisen tärkeä veren hyytymisen suhteen. Sitä saa erinlaisista lehtikasviksista kuten lehtikaalista, parsakaalista ja pinaatista lisäksi perunasta, kananmunista ja kasviöljyistä.

Pii
Se on tärkeä hivenaine ihon kimoisuuden kannalta. Se vahvistaa sidekudoksia, kuten luita, kynsiä ja hiuksia. Sitä saa kokojyväviljasta, juureksista ja muista kasviksista.


 Rikki

Se on välttämätön ravinto aine ihon, hiusten ja kynsien terveydelle. Sitä saa monista ruoista etenkin proteiinista.

Omega 3 ja 6

Nämä ovat Välttämättömät, hyvät rasvahapot eli ne auttavat säilyttämään ihon kosteustasapainon. Omega 3:sta saa helpoten rasvaisesta kalasta, pellavansiemen öljystä ja suositut cia-siemenet.

Sinkki

Sinkillä on tehtäviä mm. normaalin vastustuskyvyn ylläpitämisessä sekä ihon, hiusten ja kynien hyvinvoinnissa. Sinkkiä saadaan ruisleivästä, jugurtista, maidosta tai liha annoksista.
Jos huomaa että asiakkaalla on kuivat tai huonokuntoiset hiukset niin voit ehdottaa hänelle sopivia  vitamiinin lähteitä jotka auttavat parantamaan ihoa ja hiuksia.



Kaikkia vitamiineja saa myös purkista tabletteina sekä hiusten ja kynsien kasvua edistäviä tabletteja eli biotiinia myydään myös.


4.12.2016

Vaalennusaine tehtävä


Tervehdys! Tänään päivän aihe on tällä kertaa vaalennus aine. Saimme koulusta tehtäväksi tutkia työharjoittelu paikalla heidän vaalennusaineita perjantaina 2.12. Vaalennusaine on ainetta jolla poistetaan väriä hiuksista jolloin saadaan vaalea pohja jotain toista väriä varten tai jos hiuksista halutaan vain vaaleat. Harjoittelu paikaltani löytyi KC Bleach vaalennus aineet.

Tutkin hieman näiden aineitten turvallisuus ohjeita ja kyselin myös harjoittelupaikallani niistä. Näiden aineitten kanssa on hyvä muistaa seuraavia asioita.
Eli  Ainetta ei saa joutua silmiin jos näin käy huuhtele välittömästi ja jos käyttää piilolinssejä ne täytyy ottaa välittömästi pois. Ei saa käyttää silmäripsien eikä kulmakarvojen vaalentamiseen. Eikä ärtyneen tai haavaisen hiuspohjan käsittelyyn. Vaalennusaineen kanssa on hyvä käyttää hanskoja sekä täytyy muistaa suojata asiakas hyvin sekä omat vaatteet.

Vaalennusaine vaalentaa asteittain eri hapetteella. Yleensä vaalennusaineessa käytettään hapetteina 1,5%, joka vaalentaa noin 3 astetta, 3% joka vaalentaa noin 4 astetta ja 6% joka vaalentaa noin 6 asetetta. Yleensä vaalennusaineen kanssa ei käytetä 9% eikä 12% hapetteita mutta jos niistä jostain syystä käyttää niin niitä ei laiteta päänahkaan. Nämä kaksi hapetetta vaalentaa enemmän kuin 6 astetta.



KC Beach Cream on hajustamaton vaalennusvoide. Voidemaisen koostumuksen takia se ei pölise ja on helppo käyttää.







KC Bleach Freestyle on vaalennusjauhe. Se on tarkoitettu vapaankäden tekniikoihin ja tarkkaan työskentelyyn ilman foliota. Se vaalentaa jopa 6 astetta ja on hajustamaton ja koostumukseltaan pölyämätön. Eikä se myöskään turpoa eikä nesteydy ja massa säilyy joustavana. Tämä vaalennusaine  kovettuu pinnasta vasta levityksen jälkeen estäen vaalennusaineen leviämisen muualle hiuksiin. Se säilyttää kosteuden vaalennettavassa kohdassa.




KC Bleach free on ammoniakiton, hajustamaton sekä täysin pölyämätön vaalennusjauhe. Se on helppo käyttää ja se on turvallinen ja siisti koko levityksen ajan. Eikä se turpoa levityksessä eikä myöskään kuivu tai halkeile. Se säilyy joustavana ja kosteana koko käsittelyn ajan. Tämä vaalennusjauhe vaalentaa tehokkaasti mutta hellävaraisesti jopa 6 astetta.


27.11.2016

Värisarjatehtävä


Tutustuin harjoittelupaikallani heidän hiusväreihin. Sieltä löytyi Kc professional ultimate kestoväri sarja johon perehdyin. Nämä värit on koodattu numeroilla. Värisarjan N väreissä on 10 numeroa eli 1-10 1 on tumma ja 10 vaalea. Värisarjan sävyt on koodattu myös numeroilla  jotka ovat 1-tuhka 2-helmiäinen 3-kulta 4-kuapari 5-mahonki 6-punainen 7-tupakka 8-vihreä. Kyselin työpaikalani toisen työntekijän kokemuksia kyseisestä väristä ja hänellä on ollut hyviä kokemuksia ja hänen mielestä värit peittävät hyvin ja on helppo käyttää.

Työssäoppiminen


Perjantai 25.11.2016

Heippa! Miellä koulussa on nyt työssäoppiminen menossa. Olemme perjantaisin harjoittelupaikalla ja muut päivät koululla. Paikkani on hyvin pieni mutta oikein mukava. Perjantaina menin yhdeksään töihin ja pääsin kolmelta. Aluksi vähän tutustuin paikkaan ja tutkailin mitä kaikkea sieltä löytyy. Aamusta melkein heti sain pestä toisen työntekijän asiakkaan hiukset. Se oli ihan mukavaa ja tuli heti sellainen olo että minuun luotetaan vaikka olen ensimmäisen vuoden opiskelija. Sitten järjestelin heidän värihyllyn joka olikin aikamoinen pommi ja sain siihen kulutettua aika paljon aikaa vaikka hylly ei olut kovin iso. Ihan hirveästi minulla ei ollut tekemistä mutta seurailin aika paljon ja minulle näytettiin miten kassa toimii ja kerrottiin väreistä ja vähän kulmien muotoilusta ja sen semmoista. Havaitsin että liiketyö on hyvin erilaista kun miten koulussa opetetaan ja on monia tapoja tehdä asioita. Opin vähäsen väreistä lisää sain vähän enemmän selkoa asiasta kun sitä vähän selvennettiin minulle ja kerrottiin muun muassa tasoitusleikkauksesta että mitä kannattaa tehdä tarkistusvaiheessa.


Perjantai 2.12.2016

Heips tänään perjantaina menin taas yhdeksään aamulla töihin ja pääsin kolmelta. Tämä päivä oli tapahtuma rikkaampi päivä. Aamusta vähän siivoilin paikkoja ja tutustuin myynnissä oleviin tuotteisiin joista osa oli minulle täysin vieraita sen jälkeen pääsin tutustumaan vähän permanentiin. sain laittaa harjoittelupaikkani toisen työntekijän asiakkaalle permanentin kiinnitysaineita ja huuhdella niitä pesupaikalla. Sen jälkeen taas vähän siivoilin ja pesin mm värkuppeja,siveltimiä, kampoja yms. Yhdentoista maissa pidin ruokatauvon ja hain lähellä olevasta kaupasta vähän evästä. Sitten pääsin värjäys puuhiin joka oli aika iso projekti. Asiakas halusi violetin tukan ja pääsin auttamaan liikeen toista työntekijää vaalennuksessa niin että levitettiin väriä yhdessä tyveen sekä osaan latvasta kun pohja oli valmiiksi vaalea. Sain myös huudella värin ja pestä sen. Violetin laittoa seurasin tarkasti vieressä ja minulle kerrottiin paljon tämän tyyppisestä värjäys prosessista. Loppu päivästä tutustuin liikkeen vaalennusaineisiin koulutehtävää varten ja kyselin vähäsen työntekijöiltä niistä.



Perjantai 9.12.2016

Hei Tänään aamusta vähähän taas siivoilin paikkoja sitten pääsin föönaamaan asiakkaan hiukset ja jonkun verran taas seurailin. Sitten hain pyykkituvalta pyyhkeet kuivumasta ja viikkailin niitä paikoilleen. Loppupäivästä pääsin taas laittamaan vaalennusainetta asiakkaalle.



Perjantai 16.12.2016

Heippa tämä oli tapahtuma rikkaampi päivä kuin aikaisemmat harjoittelu päivät mutta sitäkin mukavampi. Menin aamulla yhdeksään töihin ja heti aamusta tein harjoittelu paikkani toiselle työntekijälle olaplex hoidon sen jälkeen laitoin sävytteen ja pesin hänen hiukset sitten föönasin ja suoristin ne. Myöhemmin päivällä sain levittää hiusväriä ja sain myös pestä sen pois. Jonkun verran päivän aika seurailin ja siivoilin. Pitkin päivää sain pestä asiakkaitten hiuksia.


11.10.2016

Haudehoito


Tänään teimme koulussa haudehoitoja ylioppilaspohjaisille kosmetologi ykkösille. Minun asiakkaallani oli aika pitkät ja paksut hiukset joissa oli latvassa vaalennusta ja tyvi oli omaa väriä. Homma aloitettiin tekemällä asiakas analyysi jossa tutkittiin asiakkaan hiuksia ja hiuspohjaa. Sekä käytiin vähän läpi asiakkaan kotihoitotottumuksia. Asiakkaallani oli normaalit hiukset ja hiuspohja jossa oli pientä hilseilyä. Hiusten kunto oli tyvestä hyvä kuntoinen mutta latvassa vaurioita. Hiukset olivat ominaisuuksiltaan luonnonkiharat ja latvasta kuivat. Kotona asiakas sanoi käyttävänssä jonkinlaisia luonnontuotteita nimiä en muistanut ylös laittaa sekä hiusöljyä. Hiuksia sanoi pesevänsä pari kertaa viikossa.  Tuotteiksi valitsin aloevera hoidon ja ennen kuivausta laitoin four reasonsin kosteuttavaa hoito suihketta ja four reasonsin seerumia.

Elikkäs lähtötilanne näytti tältä. Aloitin siitä että laitoin asiakkalle niskaliinan ja suojasin kapalla. Sitten kampasin hiukset selviksi. Ensimmäinen vaihe on hiuspohja harjaus joka iroittaa päänahasta kaikki ylimääräiset aineet ja saa veren kiertämään permmin.




Kun hiuspohja harjaus saatiin tehtyä siirryttiin pesupaikalle ja kasteltiin hiukset kauttaaltaan ja pestiin  four reasonsin syväpuhdistavalla shampoolla. Sitten huuhdeltiin huolellisesti shampoo pois. Kun hiukset saatiin pestyä ne kuivattiin pyyhkeellä kevyesti painellen ja siirryttiin takaisin peilipaikalle.





Seuraavaksi hiukset selvitettiin selvitys kampaan käyttäen. Sitten asiakkalle laitettiin suojapaperi suojaksi ettei hoitoaine sotke kappaa tai penkkiä tai ole sitten puhtaissa hiuksissa huuhtelun jälkeen.



Tässä vaiheessä hain muovikuppiin alovera hoito ainetta. Sitten tein ristipää jakauksen kuten kuvasta näkyy ja laitoin takaosat muoviklipseillä kevyesti kiinni. Sitten vaan otetiin sivellin käteen ja ruvettiin osio osiolta levittämään ainetta hiuksiin. Ensin levitetään kokonaan tyveen ja lopuksi siirrytään levittämään aine latvoihin niin että ainetta on joka puolella hiuksissa.


Kun aine on levitetty kauttaaltaan hiuksiin niin siten hierotaan päätä joka puolelta. sen jälkeen hiukset nostetaan muoviklipsillä ylös ja päähän laitetaan muovihuppu. Sitten otetaan käyttöön hius master joka on erään lainen lämpökone jossa annetaan aineen vaikuttaa kymmenen minuuttia. Valitettavasti siitä vaiheesta unohtui ottaa kuva



Kun vaikutus aika on valmis siirrytään taas pesupaikalle ja huuhdotaan aine huolellisesti pois. Tässä sai olla todella tarkka että aine huuhtoutuu kunnolla joka puolelta pois sillä se on aika paksua ainetta ja sitä vaikea saada etenkin niskasta pois. Tässä ei käytetty enään muita pesuaineita. Sitten kun aine on huuhdeltu pois hiukset kuivattiin taas pyyhkeellä kevyeesti puristellen.


Tämän jälkeen hiukset selviteltiin taas selvitys kampaa käyttäen jonka jälkeen esikuivasin hiuksia föönillä puhallellen. Sitten otin hiuksista osan ylös ja kiinnitin muoviklipsulla. Sen jälkeen otin käyttöön kuvassa näkyvän lapio harjan ja aloitin föönauksen. Föönasin osio kerrallaan suoraksi.


Tässä valmis föönaus. Hieman erinäköinen kuin alussa ja kyllä siitä eroa huomasin jonkin verran.


Lopuksi vielä suoristin hiukset suoristus rautaa käyttäen.





Sitten vielä itsearviointia tähän loppuun. Eli omasta mielestäni työ onnistui hyvin. Minulla ei ollut oikeastaan mitään ongelmia enkä joutun kysymään apua opettajalta muuta kuin hair masterin ajan sädöstä. Pidin välineet kokoajan esillä ja lähellä mikä helpotti työtäni huomattavasti. Olisin tietenkin voinut keskustella asiakkaan kanssa enemmän mutta hän vaikutti vähän hiljaiselta joten en osannut oikein jutella mistään. Kokoajan minulla oli myös itsevarma olo tekimisitäni joka helpottaa huomattavasti työskentelyä.

Sain myös tutoriltani palautetta. Siinä ei oikeastaan tullut mitään kovin ihmeellistä esille. Sain kaikin puolin positiivista palautetta. Tutorini mielestä suunnittelin huolella, työskentelin sujuvasti ja ripeasti, pesuotteet rauhalliset, hieronta otteet hyvät ja palvelu ja vuorovaikutus toimi. Eli ilmeisesti en ole ihan tumpelo.

8.10.2016

Hiusten hoitaminen pe. 7.10


Heips tänää tutustumme hiusten hoitamiseen etätehtävän merkeissä. Eli lähdetään liikkeelle Shampoon ja hoitoaineen peruskoostumuksesta. Shampoon peruskoostumukseen siis kuuluu liuotin, pesevät ainesosat ja hoitavat ainesosat. Sekä siihen kuuluu myös tekniset ominaisuudet jotka ovat kiiltoa antavat ainesosat, sakeuttamisaineet, vaahdon stabilointiaibeet, tuotteen ulkonäköä parantavat ainesosat, säilöntäaineet, hajusteet sekä väriaineet. Hoitoaineen peruskoostumukseen taas kuuluu liuotin, emulgaattori joka on pinta-aktiivinen ainesosa, joka muodostaa liuottimesta ja rasvamaisesta ainesosista emulsion, sekä hoitavat ainesosat ja tekniset ainesosat.

Seuraavaksi siirrytään shampoon tärkeimpiin ainesosiin joka on vesi. Sen tehtävä on toimia liuottimena, johon samppoonn muut ainesosat on sekoitettu. Shampoon toiseksi suurimmaksi ainesosaksi muodostuvat erilaiset tensidit. Hiusten pesussa tensidien toimintaeriaatteeseen vaikuttaa vesiliukoisen pään sähköinen varaus. Shampoo sisältää puhdistavia ainesosia jotka ovat tavallisimmin anionisia tensidejä, joiden negatiivisesti varautunut vesiliukoinen pää hylkii negatiivisesti varautunutta hiusta. Rasvaliukoinen hiilivetyhäntä tarttuu rasvalikaan ja kuljettaa sen veden mukana pois.

Puhutaampa seuraavaksi shampoon valinnasta joka tehdään yleensä hiusten pesutarpeen mukaan. Valintaan vaikuttaa myös hiusten ja hiuspohjan laadun, kunnon sekä jatko käsittelyiden asettamien vaatimusten mukaisesti. Hiusten puhdistustarpeen märittely on pääperiaatteena.

Hiuksissa on erilaisia hoidon tarpeita joita ovat muun muassa rakenteeltaan vaurioituneet hiukset, kemiallisesti käsitellyt, kuivat sekä rasvainen hiuspohja.

Seuraavaksi tutustutaan Kc profesional four reasons black edition tuote sarjaan. Siihen kuuluvat hiusten pesuaineet ovat hydro wash sahmpoo joka kosteuttaa ja suojaa hiusväriä, kevyesti puhdistava go-wash hoitopesu shampoo pesujen välille, cool wash virkistävä shampoo joka ryhdistää, kosetuttaa ja suojaa hiusväriä, Daily treatment pikahoitoaine joka kosteuttaa, ryhdistää ja suojaa hiusväriä. Sarjan muotoilu tuotteisiin puoletaan kuuluu all day volume spray joka on tuuheuttava viimeistely suihke hiusten muotoiluun ja viimestelyyn, finishing spray joka on myös viimeistelysuihke joka antaa kestävää pitoa ja napakan viimeistelyn, beauty primer joka on korjaava hiusvoide joka antaa rakennetta ja volyymia, fibber mouse joka on kuituimainen muotovaahto se antaa joustavaa tukea jäntevyyttä ja tukea, foamy blow booster joka n föönaussuihke se antaa tuuheutta ja ilmavuutta, invisible dry shampoo se on kuivashampoo joka antaa puhtautta, tekstuuria ja ilmavuutta, maui beach spray se on suola suihke joka antaa rakennetta ja muovailuvuutta sekä korostaa kiharaa, molding paste joka on muotoilu pasta se tuo hiuksiin volyymia, pehmeyttä ja samettista viimeistelyä, shimmering spray joka on helmiässuihke joka antaa ylellistä kiiltoa ja kevyen pidon, shine spray joka on kiiltosuihke joka antaa kiiltoa, sileyttä ja keveyttä, texturizing cream joka on viimeistely voide joka antaa tukea, kontrollia ja rakennetta, toffee wax joka on muotoilu vaha joka antaa voimakasta tukea ja se rouhetuttaa ja uudelleen muotoiluttaa, visible Silver day shampoo se on hopeahotoinen hiuspuuteri vaaleille ja harmaille sekä working spray joka on muotoilu suihke  joka antaa muotoiluvuutta hiuksiin ja joustavuutta.

Tutustuimme koulussa muutamiin tuote merkkeihin jotka ovat four reasons, paul Michel sekä no nothing ja sitten kerron vähän siitä minkälaisille hiuslaaduille kävisi mikäkin tuote.

kuivat ja luonnonkiharat hiukset, kuiva hiuspohja.
Tähän valitsisin four reasonsilta moisture shampoo ja siihen kuuluvan moisture conditioner hoitoaineen jotka kummatkin kosteuttaa.

Punaiseksi värjätyt, lyhyet hiukset, hiusten kunto hyvä.
Tähän valitsisin Paul Micheliltä color protect daily shamppoon joka pidentää hiusvärin kestoa ja on tarkoitettu värjätyille hiuksille. Hoitoaineeksi valitsisin myös color protect daily conditoner joka myös pidentää hiusvärin kestoa.

Vaalennetut, latvassa rakennevaurioita.
Tähän taas valitsin Four reasonsilta blond shampoon tai Silver shampoon jotka kumpikin on tarkoitettu vaaleille hiuksille ja hoitoaineeksi blond conditioner joka on myös tarkoitettu vaaleille hiuksille. Laittaisin myös Silver mistiä joka on hiuksiin jätettävä hoitava hopeasuihke joka myös rakennepaikkaa.

Lasten 5v hiukset, pitkät ja takkuuntuvat hiukset.
Tähän valitsisin No nothing- sarjasta very sensitive moísture shamppoon ja siihen very sensitive moisture conditoner hotoaineen. Se kosteuttaa ja on lisäksi hajusteeton, barabeeniton ja väriaineeton mikä sopii laspelle hyvin.

Nuoren 15v. luonnoliset hiukset, rasvoittuva hiuspohja.
Tähän valitsisin Paul michelin tea tree lavender mint shamooon ja siihen lavender mint conditioner hoitoaineen jotka kumpikin kosteuttaa ja rauhoittaa.

29.9.2016

Hiusten hoitaminen


Hius on muodostunut keratiinista, sarveistuneista, kuolleista soluista. Sen elävä osa on ihon alla.
Kasvuvaihe on 2-6 vuotta. Kasvuvaihe lyhenee kun ihminen ikääntyy. Solut jakaantuvat ja työntävät keratiinisoituvia soluja karvatupessa ylöspäin. Kuukaudessa uusi hius kasvaa noin 1cm. Nuorilla hiukset voivat kasvaa yli metrin  mittaisiksi. Hiuksen siirtymävaihe kestää noin kaksi viikkoa, jona aikana hiusten kasvu loppuu solujen jakaantumisen myötä. Hiuksen lepovaihe kestää 2-4 kuukautta sen aikana hius irtoaa hiuspohjasta. Loppuvaiheessa lepovaihdetta hiusnystystä kehittyy uusi hius ja hiuksen uusi kasvuvaihe alkaa.

Hiuksen rakenne.

26.9.2016


Kerrostusleikkaus


Tällä kertaa harjoittelimme koulussa kerrostus leikkausta. Leikkasimme pienissä ryhmissä ja osa yksinään itse valitun lyhyen mallin jossa minun ryhmäni malli sisälsi sekä porrastusta että kerrostusta. Niska leikattiin aivan lyhyeeksi ja toiselle puolelle tuli korvan kohdalle aivan lyhyttä hiusta ja toinen puoli jäi pidemmäksi.

Ihan ensimmäisenä homma lähti siitä että hiukset kasteltiin kauttaaltaan märäksi sitten ne kammattiin selvityskammalla sen jälkeen otettiin päällihiuksista hevosen kengän muotoinen osio ja laitettiin sen klipsillä kiinni sitten aloitettiin porrastaminen ottamalla takaosata ensin keskeltä noin sentin verran hiusta ja leikkaamalla siihen mittapituus. Sen jälkeen jatkettiin samalla tavalla kummatkin sivut.




Sitten siirryttiin vasemmalle sivulle ja leikattiin korvan kohdalle lyhyt kohta vapaalla kädellä ja korvan toiselle puolelle jäi pieni osa pidempää hiusta.






Seuraava vaihe oli oikean puoleinen sivu joka jäi tarkoituksella pidemmäksi kuin vasen puoli. Se leikattiin eteenpäin piteneväksi osaksi niin että pisin kohta laskeutuu suurinpiirtein leuvan kohdalle


Sitten siirrytiin päälliosaan. Se otettiin alas ja kammattiin eteen sitten sitä ruvettiin kerrostamaan ottaen ensin osion ihan taaimmaisesta kohdasta noin sentin verran hiusta ja siihen leikattiin mittapituus sitten otetiin seuraava osio se vedettiin samaan nippuun edellisen kanssa ja leikattiin saman mittaiseksi. Tämä toistettiin muutaman kerran ja kun päästiin noin puoleen väliin päälliosaa osioita alettiin vetämään hieman taaksepäin jolloin syntyi kerrostus.





Lopuksi vielä hiukset föönattiin kuivaksi ja suoristetiin muotoiluraudalla ja viiemisenä ohennettiin pointtaamalla päälliosaa ja vähän latvaa.






























18.9.2016

Kaveripäivä

Meillä oli koulussa 16.9.16 kaveripäivä jonne toin äitini. Tein äidille tasoitusleikkauksen, otsatukan lyhennyksen ja hiusten pesun. Aloitimme aamulla 9.15 ja ensimmäisenä laitoin niskaliinan ja kapan sitten siirryttiin pesupaikalle. Kastelin hiukset ja levitin shampoota joka oli four reasonsin muistaakseni syväpuhdistavaa. Sitten huuhdeltiin ja levitettiin hoitoaine joka myös oli four reasonsin. Sen jälkee tein päähierontaa muutaman minuutin ja huuhtelin hoitoaineen kunnolla pois. Sitten siirryttii pois pesupaikalta jonka jälkee kampasin hiukset selvityskammalla. Aloitin tekemällä jaot ensin otsalta niskaan ja sitten pään korkeimmalta kohdalta korvalta korvalle. Laitoin osiot kiinni linnun nokka klipseillä ja otin niskasta noin sentin verran hiusta alas ja sitten otettiin sakset ja leikkauskampa ja ruevettiin leikkaamaan. Leikkasin latvoista noin kaksi sentiä pois. Äidilläni oli alun perin hiusten pituus noin viisi senttiä olkapään ala puolelle. Leikkasin ensin mittapituuden ensimmäiseen osaan sitten jatkoin ottamalla oisoista aina noin sentinverran hiusta alas ja leikkasin mittapituuden mittaiseksi. Jatkoin samalla tavalla koko takaosan jonka jälkee siirryttiin sivuille. Otin sieltäkin ensin sentin verran hiusta alas ja leikkasin mittapituuden ja jatkoin ottamalla taas sentin verran hiusta alas ja leikkasin aina mittapituuden mittaiseksi. Leikkauksesta tuli loppujen lopuksi aavistuksen pyörean mallinen niin että hiukset jäivät edestä pikkuisen lyhyeemmäksi kuin takaa. Tässä mallissa hiukset olivat alunperinkin olleet. Kun tasoitus leikkaus oli tehty siirryttiin lyhentämään otsatukkaa joka oli kasvanut vähän päälle sentin kulmakarvojen alapuolelle. Aloitin erottelemalla otsatukkaan kuuluvat hiukset muista hiuksista ja laitoin siuvt taakseppäin kiinni linnun nokka klipseillä jotta otsatukka olisi helpompi leikata. Sitten kastelin otsatukkaa suihkepullolla koska se oli ehtinyt jo kuivahtaa leikkauksen aikana. Seuravaksi jaoin otsatukan kahteen osaan ja laitoin päälliosan kiinni päälaelle taas linnun nokka klipsillä. Sitten vaan ruvettiin leikkaamaan. Leikkasin otsatukasta noin sentin verran pois jotta se kuivuessaan jää suurinpiirtein kulmakarvojen yläpuolelle. Seuraavaksi otin loput hiuksista alas ja leikkasin saman mittaiseksi kuin alempi osio. Leikkasin otsatukasta hieman sivuille päin pitenevän. Sitten kuivasin hiukset föönillä luurankoharjaa apuna käyttäen. Lopuksi vielä ohensin otsatukkaa ja latvoja pointtaamalla jolloin latvasta tulee rikotun näköinen. Sillä äitini oli sitä mieltä että latva ei saa jäädä suoraksi.  Sitten vielä laitettiin tyveen hieman hiuspuuteria. Ja näin leikkaus on valmis. Valitettavasti en muistanut välivaihe kuvia ottaa ja lopputuloksesta en jostain mystisestä syystä saanut kuvaa laitettua tietokoneelle.

8.9.2016

Hiuskilta tehtävä


Meillä oli koulussa 7.9.16 kiltapäivä Säynätsalossa jossa tehtiin yhteisiä pelisääntöjä ja leikittiin tutustumisleikkejä. Osa porukasta jäi vielä illaksi sinne ja osa lähti jo päivällä kotiin. Päivä meni mielestäni suhteellisen hyvin ja kivasti oli mukava tutustua ihmisiin ja mukavaa oli myös saada jäädä sinne pidemmäksi aikaa tutustumaan ja niin edelleen. Alusta alkaen meillä on ollut hyvä yhteishenki ja luokassa on paljon mukavia ihmisiä ja erilaisia persoonia. Tutustumisleikit ei tosin mennyt ihan niin hyvin kuin muu ohjelma oli turhan vaikeita leikkejä ja itse en muutenkaan ole mikään leikki ihminen vaikka kyllä mukaan lähden jos pakko. Ja oli sekin silti ihan hauskaa.
Opin tuntemaan ihmisiä vähän paremmin ja jonkin verran tuli uusia piirteitä osasta porukkaa esille.

Sovimme myös yhteisiä pelisääntöjä. Niitä tuli yhteensä seitsemän ja kaikilla oli aikalailla samoja ajatuksia.
 1. Yhteisöllisyys ja tasa-arvo
Meitä on monen laisia ihmisiä luokassa ja jokainen on erilainen mutta olemme kaikki tasa-asvoisia eikä kukaan ole kenenkään yläpuolella.

2.Hyvät käytöstavat
Asikaspalvelu tilanteissa pitää osata käyttäytyä ja esim. kiroilu ja muu huutelu ja mölyäminen ei sovi asiakaspalveluun. Itseltä ainakin pääsee helposttikkin niitä kirosanoja mutta kyllä ne asiakaspalvelussa sitten jää pois. Ja koulussa pitää muutenkin osata käyttäytyä ja itse ainakin pyrin käyttäytymään kunnolla.

3.Siististä ympäristöstä huolehtiminen.
Joka kerta kun lopetetaan työt niin siivotaan yhdessä koko luokka eikä niin että osa porukasta lähtee aikaisemmin pois ja osa jää siivoamaan. ja jos on tehnyt oman osansa niin voi vielä auttaa muita jos joltain on vaikka joku asia vielä tekemättä.

4.Positiivinen asenne.
Kouluun tulla positiivisella asenteella eikä joka päivä naama mutrulla. Asiakaspalelussa täytyy näyttää iloiselta ja aina valmiilta palvelemaan asiakkaita vaikka olisikin huono päivä. Kaikilla on joskus huono päivä mutta silti pitäisi olla positiiviisella asenteella varsinkin asiakas palvelussa. Itse olen todella huono peittämään huonoa päivää mutta yritän parhaani mukaan oppia näyttämään iloisemmalta vaikka ei huivttaisi.

5.Hoidetaan aloitetut tehtävät loppuun saakka.
Mitään ei jätetä kesken. Jos jotain aloitetaan nii se tehdään loppuun saakka.

6.Rakentavan kritiikin antaminen ja vastaan ottaminen.
Tällä tarkoitetaan sitä että jos huomaa että toinen tekee jonkun väärin tai huomaa vaikka että jollain on jäänyt esim. leikkauksessa jotain virhetä yms niin antaa siitä rakentavaa palautetta ja vaikka käy neuvomassa että miten kannattaisi tehdä tai näyttää sen virhekohdan ja osaa myös ottaa itse vastaan saman laista kritiikkiä.

7.Työrauha.
Täytyy antaa työrauha muille  eikä olla kokoajan äänessä ja häiritä muita huutelemala mitä sattuu yms. Varsinkina asiakaspalvelu tilanteissa se on tärkeää koska kun on oikeita asiakkaita niin sitten ei voi mennä vaan viereen juttelemaan ja häiritsemään kun toinen tekee työtä.

Itse aijon noudattaa sääntöjä niin hyvin kuin pystyn kaikki tuntuvat suht helpoilta toteuttaa vaikka en osaa antaa kovin hyvin rakentavaa kritiikkia mutta enköhän minä sen tässä vielä opi. Ja tovivon toki että muutkin noudattavar mahdollisimman hyvin. Parhaamme mukaan myös huolehdimme siitä että sääntöjä noudatetaan ja kukaan ei ala sooloilemaan omiaan. Sääntöjen noudttamisesta voimme huolehtia esim. siten että huomautamme toisillemme jos joku säännöistä vaikka on jäänyt noudattamatta. Ja kun kun sääntöjä onnistutaan noudattamaan nii kyllä siitä ainakin hyvä meieli tulee jos ei muuta.

6.9.2016


Porrastus leikkausa


Harjoittelimme koulussa porrastusleikkauksen tekoa. Se tehdään yleensä lyhyeeseen hiuksen joka on eteenpäin pitenevä.  



Porrastus tehdään niin että tehdään päälliosaan jakaukset kuvan mukaisesti ja otetaan osa hiuksista ja kiinnitetään klipsuilla ylös. Sitten tehdään takaosaan keskelle päätä jakaus ja kiinnitetään ne kuvan mukaisesti sivuille pois tieltä.







Seuraavaksi otetaan jakauksen kohdalta noin sentin verran hiuksia ja vedetään ne kamman kanssa sormien väliin sormet ylöspäin viistosti kuten kuvasta näkyy. Sitten siitä leikataan haluttu määrä.




Seuraavaksi otetaan seuraava osio toiselta puolelta jakusta hieman vinottain keskeltä takaraivoa ja leikataan saamaan mittaan edellisen osion kanssa.


,Pikkuhiljaa siirrytään ottamaan pidemmältä osioita ja loppua kohden jakaukset rupeavat menemään suorempaan kuten kuvasta näkyy.

Kun toinen puoli on leikattu siirrytään leikkaamaan toista puolta joka menee muuten samalla tavalla mutta osoiota vedetään hieman oikealle päin ja sormia kuvan mukaisesti toisin päin kuin toista puolta leikatessa.

 Kun taka osa on leiakttu otetaan päältä kiinni olleet päälli hiukset alas ja leikataan ne samaan mittaan kuin taka osan päällimmäiset hiukset.


Lopuksi leikkaus viimeistellään ja föönataan kuivaksi harjaa käyttäen. Itse käytin tässä luuranki harjaa. Ja näin porrastus leikkaus on valmis.,